Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins cer, ka sieviešu valstsvienības galvenā trenera vārds kļūs zināms mēneša laikā, intervijā LBS atklāja pati amatpersona.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā latvietes nespēja pārvarēt jau pirmo apakšgrupu kārtu.

Saskaņā ar LBS kārtību vispirms valstsvienības startu šī gada čempionāta finālturnīrā un treneru pārskatus izvērtēs Treneru komisija.

"Tā kā līgums ar Zvirgzdiņu bija noslēgts līdz šī gada čempionāta beigām, Treneru komisijai jāsniedz priekšlikumi par galvenā trenera kandidatūrām nākamajam darba ciklam. Pēc tam situāciju vērtēs LBS valde, kuras pārstāvji Eiropas čempionāta spēles vēroja klātienē. Ar lēmumu īpaši nevilcināsimies, taču situācijas izvērtēšanu ietekmēs fakts, ka vairāki Treneru komisijas dalībnieki patlaban ir nodarbināti jaunatnes izlasēs. Ceru, ka sieviešu valstsvienības galvenā trenera vārds kļūs zināms mēneša laikā," stāstīja Voins.

Kā zināms, sestdien Minhenē norisināsies 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze.

Par 15 ceļazīmēm uz finālturnīru divu sezonu laikā cīnīsies 33 valstu izlases. No kvalifikācijas spēlēm atbrīvotas tikai finālturnīra rīkotājvalsts Čehijas basketbolistes. Pirmās spēles paredzētas šī gada 21.novembrī, pēdējās - nākamā gada 23.novembrī.

"Tā kā kvalifikācijas turnīrs norisināsies klubu sezonas vidū, tas nozīmē, ka Latvijas basketbola cienītāji jau novembrī un februārī redzēs spēlējam mūsu komandu. Savukārt basketbolistēm būs vairāk iespēju vasarā atpūsties un izārstēt savainojumus," atzīmēja Voins.

Tāpat LBS prezidents pauž cerību, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze Latvijas komandai dāvās interesantas pretinieces.

"Tas sekmēs gan sportisko izaicinājumu, gan līdzjutēju interesi. Bet sieviešu valstsvienības izredzes septīto reizi pēc kārtas kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram jebkurā gadījumā visvairāk būs pašu rokās. Veiksmīga spēlētāju karjeras attīstība ārzemju klubos, "TTT Rīga" atgriešanās Eiropas kausa izcīņas apritē, profesionāls komandas darbs īsajā sagatavošanās posmā, kurā, visticamāk, nebūs laika pārbaudes spēlēm - rezultātu noteiks daudzu faktoru mijiedarbība," uzsvēra Voins.

Latvijas komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē ielozēta otrajā grozā kopā ar Grieķijas, Horvātijas, Zviedrijas, Itālijas, Ukrainas, Ungārijas, Polijas un Rumānijas valstsvienībām, kas nozīmē, ka pirmajā posmā šīs komandas vienā apakšgrupā nespēlēs.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Salīdzinot otro vietu ieguvēju rādītājus, netiks ņemti vērā rezultāti mačos ar ceturto vietu ieguvējām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Čehijā 2017.gadā norisināsies no 16. līdz 27.jūnijam.

Pērn Latvijas izlase aizvadītajam Eiropas čempionātam kvalificējās pēc ļoti veiksmīgi aizvadītā kvalifikācijas turnīra, kurā Zvirgzdiņa vadītā komanda izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!