Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas Basketbola savienība (LBS) izveidojusi sadarbību ar "Synergy Sports", lai nodrošinātu spēļu tiešraides, uzņemtu kvalitatīvus video materiālus, nodrošinātu statistikas datus, palīdzētu treneriem, tiesnešiem, spēlētajiem un faniem, kā arī izplatītu divu vīriešu basketbola līgu un sieviešu augstākā līmeņa sacensību spēles, ziņots LBS mājaslapā.

Partnerība izveidota pēc Latvijas Basketbola savienības ilgstošiem un rūpīgiem meklējumiem, lai atrastu labāko sadarbības partneri un uzsāktu nozīmīgu posmu Latvijas basketbola attīstībā. Partnerības ietvaros 17 basketbola halles ir pielāgotas, lai filmētais saturs būtu kvalitatīvs. Šajās hallēs tiks izmantotas "Synergy Sports" patentētās automatizētās uztveršanas sistēmas, kas kļūs par komerciālām digitālām platformām basketbola spēles attīstībā. "Synergy EVO" automatizētā grafika nodrošina statistikas datu pieejamību spēļu laikā.

Uzsāktā sadarbība sniegs nozīmīgu atbalstu visai Latvijas basketbola saimei. Tiesnešiem būs iespēja nekavējoties noskatīties epizodes atkārtojumu, faniem būs brīvāka piekļuve spēļu vērošanai, treneri saņems piekļuvi spēļu epizožu analizēšanai, lai novērtētu spēlētāju sniegumu, tāpat savi ieguvumi būs nodrošināti arī sponsoriem.

"Synergy Sports" izpilddirektors Marks Silvers: "Latvija jau pirms šī gada FIBA U19 Pasaules kausa izcīņas ir rīkojusi FIBA ​​"EuroBasket 2019" sievietēm un FIBA ​​"EuroBasket 2015" vīriešiem, un "Synergy Sports" ir pagodināti sadarboties ar organizāciju, kas rīkojusi tik augsta līmeņa sacensības. Mēs esam pārliecināti, ka mūsu tehnoloģijas un pakalpojumi būs nenovērtējams palīgs, lai palielinātu fanu iesaisti un nodrošinātu jaunas komerciālas iespējas. "

"Synergy Sports" partnerību direktors Alistīrs Kemps: "Uzsāktā sadarbība nāks par labu visiem Latvijas basketbola sabiedrības slāņiem. Tā kā mūsu tehnoloģijas ir uzstādītas lielā daļā Latvijas basketbola haļļu, Latvijas Basketbola savienības rīcībā ir augsta līmeņa platforma digitālajai inovācijai, kas sekmēs attīstību."

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss: "Latvijas Basketbola savienība vienmēr ir bijusi atvērta jaunām idejām un mūsdienīgiem risinājumiem visos basketbola dzīves aspektos, ieskaitot moderno tehnoloģiju izmantošanu mūsu spēles popularizēšanai. Sadarbība ar "Synergy Sports" ir īpaši svarīga, jo tās augļus izmantos ļoti plaša basketbola sabiedrība – skatītāji, mūsu klubi un sporta skolas. "

Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks: "Sadarbība ar "Synergy Sports" sniedz iespēju regulāri organizēt augstas kvalitātes basketbola spēļu translācijas no vairāk nekā desmit pilsētām. Tas ir lielisks risinājums līdzjutējiem un liela iespēja dažādu līmeņu klubiem pozicionēt sevi un savus sponsorus plašākai sabiedrībai visā Latvijā, padarot basketbolu vēl pieejamāku un populārāku. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!