Foto: DELFI
Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde izskatījusi BK "Zemgale" iesniegumu, kurā lūgts liegt BK "Jelgava" līdzdalību LBS rīkotajos čempionātos un Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā līdz saistību nokārtošanai ar BK "Zemgale". Valde lūgumu noraidīja, vienlaikus apliecinot, ka veicinās abu pušu vienošanos par juridiski korektu un konstruktīvu nesaskaņu risinājumu, informē LBS.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Abrams informēja valdi par dokumentiem, uz kuru pamata basketbola klubam "Jelgava" tika ļauts pārņemt BK "Zemgale" vietas LBL 1. un 2.divīzijā, kā arī BBL Izaicinājuma kausa izcīņā.

Tika norādīts, ka BK "Jelgava" izpildījusi BK "Zemgale" saistības pret LBS un apņēmusies izpildīt BK "Zemgale" rakstiski uzņemtās saistības pret kluba spēlētājiem un treneriem. Domstarpības radušās saskaņojot pretenziju apjomu.

LBS valde atzina, ka Jelgavas - nopietna basketbola centra - pārstāvniecība šajos turnīros atbilst Latvijas basketbola interesēm un konstatēja, ka kopš pagājušās sezonas beigām BK "Zemgale" pārstāvji ne mutiski, ne rakstiski nav izteikuši vēlēšanos pieteikt savas komandas LBS rīkotajiem turnīriem, kā arī nav iebilduši pret licenču izsniegšanu BK "Zemgale" bijušajiem spēlētājiem.

LBS prezidents Valdis Voins informēja, ka nākamnedēļ notiks trīspusēja tikšanās ar BK "Zemgale" un BK "Jelgava" pārstāvjiem, lai iespēju robežās sekmētu konflikta konstruktīvi risinājumu.

Vienlaikus LBS valde apliecināja, ka klubu īpašnieku un darbinieku civiltiesisko strīdu risināšana neietilps Basketbola savienības funkcijās. Konfliktā cietušo bijušo BK "Zemgale" darbinieku intereses visproduktīvāk varētu pārstāvēt arodbiedrība, ko vajadzētu veidot pašiem spēlētājiem un treneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!