Foto: LETA

Pie graujošas uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta mačā svētdien tika pašreizējā sacensību čempione un līdervienība "TTT Rīga", kas savā laukumā ar 140:15 (40:3, 38:6, 33:2, 29:4) sagrāva pastarīti "Cēsis", kas pērn izcīnīja vicečempiones titulu.

Ar 23 punktiem un astoņām bumbām zem groziem uzvarētāju labā izcēlās Rūta Veidere, tikmēr vēl divas spēlētājas nopelnīja "double-double". Tā 18 punkti un 11 rezultatīvas piespēles Andai Eibelei, bet 14 punkti un 14 bumbas zem groziem Zentas Meļņikas kontā.

Tikmēr viesu rindās ar deviņiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Alise Markova.

Kā zināms, "Cēsu" sastāvā šobrīd ir 14 basketbolistes, no kurām vecākā ir 1991.gadā dzimusī kapteine Anete Erdmane, bet pārējās dzimušas no 1997. līdz 2001.gadam. Vienība gan izteikusi apņēmību pamatturnīru beigt starp Latvijas četrām labākajām komandām.

Čempionātā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi Latvijas komanda "TTT Rīga", kas guvusi piecas uzvaras piecās spēlēs, bet tai ar pieciem panākumiem sešos mačos seko Tallinas 1182, kamēr četri panākumi piecās cīņās ir "Vega 1"/"Liepāja", bet ceturtajā vietā ar četrām uzvarām sešās spēlēs atrodas "TTT Rīga - Juniores".

Piektajā vietā ar trim uzvarām piecos mačos ir "Tallinas Universitāte", kurām ar četrām uzvarām septiņās spēlēs seko RSU/"Merks". Divas uzvaras sešās cīņās ir "Latvijas Universitātes" basketbolistēm, bet pie vienas uzvaras piecās spēlēs tikusi Latvijas U-16 izlase.

Savukārt Latvijas vicečempiones "Cēsu" basketbolistes zaudējušas visās sešās spēlēs un ir vienīgā komanda turnīrā, kas šosezon joprojām cīnās bez uzvarām.

Šosezon Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Piecas labākās komandas kopā ar Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Cats" pēc jaunā gada divos apļos cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz labāko sešu komandu finālturnīru, tomēr Latvijai un Igaunijai divu apļu turnīrā garantētas vismaz divas vietas.

Pārējās sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnīsies par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!