Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākais spēlētājs Lebrons Džeims otrdien 500.spēlē pēc kārtas guva vismaz desmit punktus.

Aizvadītajā cīņā Džeimss savāca 35 punktus, palīdzot NBA čempionvienībai Maiami "Heat" ar rezultātu 104:95 (23:25, 29:25, 26:24, 26:21) izbraukumā pārspēt Toronto "Raptors".

Tāpat šajā mačā Džeimss izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izpildīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet "Heat" jau piektajā cīņā pēc kārtas guva vismaz 100 punktus.

Zīmīgi, ka Džeimss desmit punktus guva jau pirmajā ceturtdaļā. Viņš kļuvis par tikai piekto spēlētāju līgas vēsturē, kurš 500 vai vairāk mačos pēc kārtas guvis vismaz desmit punktus.

"Kad ieraugu šādu statistiku, varu tikai pabrīnīties, jo zinu šīs spēles vēsturi. Zinu puišus, kas bruģēja ceļu man un maniem komandas biedriem," pēc cīņas teica Džeimss. "Jūtos apbrīnojami, iekļūstot starp šiem spēlētājiem."

Iepriekšējo reizi Džeimss vismaz desmit punktus nespēja gūt 2007.gada 5.janvārī, kad cīņā ar Milvoki "Bucks" palika ar astoņiem punktiem. Jau nākamajā dienā pret Ņūdžerijas "Nets" viņš sameta 19 punktus. Kopš tā laika 162 spēlēs Džeimss desmit punktus guvis jau pirmajā ceturtdaļā.

Divas reizes šādas spēļu sērijas karjeras laikā sasniedza Karīms Abduls-Džabars (787 un 508 spēles), bet pa reizei arī Maikls Džordans (866 spēles), Karls Melouns (575 spēles) un Mouzess Melouns (526 spēles).

Jaunās NBA sezonas pirmajās piecās spēlēs "Heat" komanda izcīnījusi trīs uzvaras, kas dod trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!