Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" līderis Lebrons Džeimss neslēpj sarūgtinājumu, ka klubam nav izdevies piesaistīt Džeimsa bijušo komandas biedru Kairiju Ērvingu, kurš pārgāja uz Dāvja Bertāna pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

Džeimsa un Ērvinga duets savulaik ļāva Klīvlendas "Cavaliers" kļūt par vienīgo komandu vēsturē, kurai NBA finālā izdevies uzvarēt pēc nokļūšanas iedzinējos ar 1-3. To viņi paveica 2016.gadā, pieveicot Goldensteitas "Warriors", kas pamatturnīrā bija izcīnījusi 73 uzvaras 82 spēlēs.

Kad Ērvings pieprasīja sevi aizmainīt no Bruklinas "Nets", Džeimss uzskatīja, ka tā ir ilgi gaidītā iespēja viņa komandai, taču basketbolistu iegādājās "Mavericks".

"The Athletic" basketbola apskatnieks Šems Šaranja ziņo, ka "Lakers" piedāvāja maiņas darījumā uz Bruklinas klubu sūtīt Raselu Vestbruku, pievienojot 2027. un 2029.gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles, taču "Nets" pieprasīja darījumā iekļaut arī Losandželosas kluba nākotnes cerības Maksu Kristiju un Ostinu Rīvzu.

Runājot ar Ziemeļamerikas kabeļtelevīzijas kanāla ESPN komentētāju Maiklu Vilbonu, Džeimss pastāstīja, kāpēc Ērvings būtu labs papildinājums komandai.

"Es nevaru sēdēt šeit un teikt, ka neesmu vīlies par nespēju piesaistīt tādu talantu," viņš teica. "Kādu, ar kuru mēs lieliski sapratāmies gan laukumā, gan ārpus tā, un kurš, manuprāt, varētu palīdzēt uzvarēt čempionātā."

"Taču tagad fokusējos atpakaļ uz klubu, kāds tas ir tagad un tiem, kas mums ir ģērbtuvēs. Man tas neaizņem daudz laika. Pārāk nesajūsminos par iespējām, kas varētu būt," piebilda četrkārtējais NBA čempions.

Džeimss atzina, ka "Lakers" šobrīd nepārdzīvo labākos laikus, ar bilanci 25-29 ieņemot 13. vietu 15 Rietumu konferences komandu vidū, taču viņš ir apņēmības pilns to labot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!