Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) treneris Fils Džeksons piekritis kļūt par Detroitas "Pistons" komandas padomdevēju.

Pieredzējušais Džeksons jau ilgāku laiku meklēja iespējas atgriezties NBA, un pārrunas ar "Pistons" īpašnieku Tomu Goru novedušas pie pozitīva rezultāta. Džeksons ar klubu noslēgs īstermiņa līgumu, un viņa galvenais uzdevums būs ģenerālmenedžera Džo Dumarsa konsultēšana laikā, kamēr vienība meklē jaunu galveno treneri.

"Mēs ar Tomu [Goru] pārrunājām iespēju izmantot konsultantu lēmumu pieņemšanas procesā, meklējot jauno treneri. Abi uzskatām, ka Džeksons ir lielisks informācijas avots, ko izmantot, un es ar viņu tikšos nākamnedēļ," panākto vienošanos komentējis Dumarss.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī 67 gadus vecais Džeksons atteicies kļūt par NBA komandas Klīvlendas "Cavaliers" galveno treneri. Vakanto amatu viņam piedāvāja kluba vadība. Džeksons esot piekritis aizvadīt sarunas ar "Cavaliers", lai medijos izplatītos informācija par viņa ieinteresētību atgriezties basketbolā.

Džeksons savas spēlētāja karjeras laikā Ņujorkas "Knicks" rindās izcīnījis divus zelta gredzenus, bet kā treneris ticis pie 11 čempiontituliem kopā ar Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" komandām. No NBA viņš aizgāja 2011.gadā.

Kā ziņots, līdzšinējais "Pistons" komandas galvenais treneris Lorenss Frenks no amata tika atlaists aprīļa vidū. Viņš vienību vadīja iepriekšējās divas sezonas, tomēr nevienā no tām klubs nespēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Šo sezonu "Pistons" komanda sāka ar astoņiem zaudējumiem pēc kārtas, bet Frenks kļuva tikai par trešo treneri līgas vēsturē, kurš tik slikti sezonu sācis ar diviem dažādiem klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!