Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šovasar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā laukumā dosies leģendāro Šakila O'Nīla un Skotija Pipena dēli, kuri turklāt spēlēs vienā komandā – Losandželosas "Lakers".

"Lakers" Vasaras līgā pieteikusi Šarīfu O'Nīlu (attēlā) un Skotiju Pipenu junioru. Abi censoņi ar Losandželosas klubu noslēguši divvirzienu līgumu. Basketbolisti netika izvēlēti pagājušās nedēļas NBA draftā.

22 gadus vecajam O'Nīlam aiz muguras neproduktīva sezona koledžu čempionātā. Viņš studentu līgā gan sākotnēji pārstāvēja Kalifornijas universitāti (UCLA) un sirds operācijas dēļ bija spiests izlaist pirmo sezonu. Nospēlējis vienu sezonu tur, O'Nīls devās uz Luiziānas Štata universitāti (LSU), kurā savulaik spēlēja arī viņa tēvs Šakils. Divās sezonās centrs caurmērā katrā no spēlēm guva mazāk nekā trīs punktus, taču netika arī pie pārāk liela spēles laika.

Zīmīgi, ka Šakils nemaz neesot vēlējies, lai dēls uzsāk profesionāļa karjeru un atrādās NBA komandām, un tā vietā mudinājis Šarīfu turpināt mācības universitātē. Atvase gan izvēlējās savu ceļu un jaunnedēļ spēlēs Vasaras līgā.

Šarīfa tēvs ir NBA leģenda, kurš kopā ar Losandželosas "Lakers" un Maiami "Heat" izcīnījis kopumā četrus NBA čempiontitulus.

Tikmēr 21 gadu vecais Pipens juniors iepriekšējās trīs sezonas bija viens no Vanderbilta universitātes līderiem. Pēdējo divu sezonu laikā saspēles vadītājs vidēji mačā iemeta vairāk nekā 20 punktu. Viņa tēvs savulaik ar Čikāgas "Bulls" sešas reizes triumfēja NBA čempionātā.

Jau šajā nedēļas nogalē "Lakers" uzsāks Vasaras līgu Sanfrancisko, bet nākamnedēļ tā piedalīsies arī turnīrā Lasvegasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!