Foto: F64

Latviešu speciālists Kārlis Muižnieks starpsezonā varētu tikt atbrīvots no Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenā trenera amata, trešdien pieļāva Ventspils pilsētas mērs un kluba prezidents Aivars Lembergs.

"Ventspils" basketbolisti nupat aizvadītajā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā negaidīti pārliecinoši ar 0-4 piekāpās "VEF Rīga" vienībai, kamēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā komanda cieta zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Vēl iepriekšējā sezonā, kad Muižnieks atgriezās pie "Ventspils" stūres, komanda izcīnīja vien Latvijas čempionāta bronzu.

"Sezonu vērtēju kā nepamierinošu. Vērtēju pēdējās divas sezonas kopumā. Nokomplektēt komandu galvenajam trenerim un ģenerālmenedžerim šajos gados bija visas iespējas. Šīs iespējas, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, tika dotas lielākas. Līdz ar to varēja izvēlēties labākus spēlētājus nekā agrāk," sarunā ar laikrakstu "Ventas Balss" sacīja Lembergs.

Lembergs norādīja, ka iepriekšējās divās sezonās "Ventspils" komandas komplektācija neesot bijusi veiksmīga, it sevišķi centra pozīcijā.

"Gan pērn, gan šogad vienība nospēlēja uz 60-70%. Līdz ar to jāizdara secinājums, ka trenerim neizdevās izveidot komandu. Bija spēlētāju kopums, bet komandas nebija. Tikmēr "VEF Rīga" sezonas beigās tāda bija un pelnīti mūs apspēlēja. Pirmā sezonas puse bija krietni saturīgāka nekā pirmā," uzskata "Ventspils" prezidents.

Lembergs arī norādīja, ka "Ventspils" galvenā trenera amatu pēc šīs sezonas var nākties atstāt Muižniekam. "Bija šaubas, taču mūs pierunāja dot vēl vienu iespēju, ka viņš vēl sevi parādīs. Tā kā tagad, visticamāk, treneris būs jāmaina. Drīzāk jā, nekā nē."

Muižnieks 2015.gadā ar "Ventspili" noslēdza līgumu uz trim gadiem.

Pašlaik 53 gadus vecais Muižnieks iepriekš šajā klubā strādāja savas trenera karjeras ievadā, darbojoties tajā no 1999.gada līdz 2007.gadam. Pirmos divus gadus speciālists bija pieredzējušā Armanda Krauliņa palīgs, bet 2001.gadā kļuva par galveno treneri, piecas reizes kļūstot par Latvijas čempionu. Pēc tam Muižnieks pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris, tiekot ne tikai pie valsts čempiona titula, bet arī triumfējot FIBA Eiropas kausā. Tāpat viņš kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Pēc tam Muižnieks vadīja klubus arī Polijā un Ukrainā, pirms diviem gadiem atgriežoties Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!