Foto: FIBA
Sensacionālu uzvaru Eiropas čempionātā basketbolā trešdienas vakarā Berlīnē guva Polija, kas ar 90:87 (29:26, 29:13, 6:24, 26:24) uzvarēja nu jau iepriekšējo čempioni Slovēniju.

Līdz ar to Polija pusfinālā kļuvusi par Francijas pretinieci. Francūži trešdien ar 93:85 uzvarēja Itāliju.

Polijas izlases labā ar "triple-double" atzīmējās Mateušs Poņitka, kuram 26 punkti, 16 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. Viņš ir kļuvis tikai par trešo basketbolistu vēsturē, kuram Eiropas čempionātos padevies šāds sasniegums. Vēl poļiem ar 16 punktiem izcēlās Entonijs Sloters un Mihals Sokolovskis.

Slovēnijai 21 punktu guva Vlatko Čančars, bet piecas piezīmes nopelnījušais Luka Dončičs atzīmējās ar 14 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr Gorana Dragiča kontā 17 punkti.

Abas komandas spēli sāka ļoti rezultatīvi, bet pēc tam Polija grozam uzbruka daudz sekmīgāk un otrajā ceturtdaļā ieguva pat 23 punktu vadību (54:31). Otrajā puslaikā laukumā gan bija vērojama pavisam cita aina, jo Slovēnija lēnām atspēlējās, kamēr poļiem bija lielas problēmas ar metienu realizāciju.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar Slovēnijas izvirzīšanos vadībā, kas tai izdevās pirmo reizi mačā. Šķita, ka Eiropas čempioni spēli ir salauzuši, taču poļu uzbrukums atdzīvojās, lieliski izšķirošos brīžos spēlēja Sloters un Poņitka. Polija atguva vadību un nosargāja to līdz spēles beigām, kaut gan neiztika bez nervu spriedzes, jo pie 80:89 slovēņi dažu sekunžu laikā panāca 87:90, taču tuvāk vairs netika. Spēles izskaņā piekto piezīmi nopelnīja arī Dončičs.

Slovēnija līdz ar to nolika iepriekšējā Eiropas čempionātā iegūto čempionu kroni.

Polija piektdien pusfinālā tiksies ar Franciju, kamēr mājiniece Vācija cīnīsies pret Spāniju.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!