Foto: DELFI

Lielbritānijas sieviešu basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā palīdzēs astoņas spēlētājas, kuras pērn startēja Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lielbritānija spēlēs vienā apakšgrupā ar Latvijas valstsvienību.

Kā jau iepriekš plānots, Lielbritānijas izlasei palīdzēs Džoanna Līdema, kura Olimpiādē bija valstsvienības kapteine, bet šosezon nespēja iekļūt Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Lielbritānijas izlasei sagatavošanās cikls ilga piecas nedēļas, un šajā laikā tā pārbaudes turnīrā Zviedrijā sacentās arī ar Latviju, ciešot neveiksmi ar 54:56. Vienība jau trešdien dosies uz Franciju.

"Mūsu komandas gars ir lielisks jau kopš pirmās dienas, un man nav šaubu, ka spēlētājas paveiks visu, kas viņu spēkos," teica Lielbritānijas izlases galvenais treneris Demjens Dženings.

Viena no izlases līderēm Kimberlija Batlere šī gada februārī bija plānojusi atgriezties Latvijas čempionvienībā "Cēsis", tomēr nepievienojās nevienam klubam, tāpēc viņas oficiālā komanda joprojām ir Latvijas čempionvienība.

Lielbritānijas izlasei Eiropas čempionātā gan nepalīdzēs trīs basketbolistes, kurām bija nozīmīga loma Olimpiādē, - Džūlija Peidža, Temija Fadžbenla un Natālija Steforda.

Eiropas čempionāts sestdien sāksies Francijā. Latvija un Lielbritānija spēlēs vienā apakšgrupā arī ar Serbijas un Francijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs grupas labākās komandas, bet ceturtajā vietā palikušajai vienībai sacensības būs noslēgušās.

Lielbritānijas sieviešu basketbola izlase tika izveidota īpaši dalībai olimpiskajās spēlēs. 2011.gada Eiropas čempionātā tā tika pie vienas uzvaras sešās spēlēs, pieveicot Izraēlu, bet Londonas Olimpiādē zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Lielbritānijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Dominika Allena, Rouza Andersone, Kimberlija Batlere, Ella Klārka, Stefanija Kolinsa, Stefanija Gendija, Šantelle Hendija, Džordžija Džounsa, Džoanna Līdema, Azeinija Stjuarte, Lorīna Tomasa-Džonsone, Reičela Vandervola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!