Foto: FIBA
Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien pēc Lielbritānijas uzvaras nodrošināja vietu Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīrā.

Lielbritānija Rīgā A apakšgrupas mačā ar rezultātu 68:54 (19:14, 16:10, 9:21, 24:9) pārspēja Ukrainu, kas piedzīvoja trešo zaudējumu turnīrā un noslēdza dalību meistarsacīkstēs.

Ukrainas izlase maču iesāka ar katastrofālu precizitāti no perimetra, grozam garām aizmetot savus pirmos 22 tālmetienus. Tas Lielbritānijai ļāva iekrāt 13 punktu pārsvaru, kas gan otrā puslaika vidū tika sadzēsts. Turpinājumā norisinājās sīva cīņa par vadību līdz ceturtās ceturtdaļas vidū britu basketbolistes vēlreiz atrāvās un iekrāja 13 punktu pārsvaru (62:49). Ukrainas basketbolistes ceturtdaļas otrajā pusē neatspēlējās, Lielbritānijai svinot uzvar.

Lielbritānijas izlasē rezultatīvākā ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Temi Fagbenle, bet pretiniecēm 21 punktu guva Aļina Jagupova.

Ukrainas basketbolistes šajā mačā realizēja vien trīs no 34 tālmetieniem.

Latvijas izlase šobrīd uzsāk maču ar Spāniju.

A grupas kopvērtējumā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, tālāk ar diviem panākumiem trīs cīņās seko Lielbritānija, viena uzvara divos mačos ir Latvijai, kamēr Ukraina cietusi trīs zaudējumus.

Vēl Rīgā Melnkalne B apakšgrupas duelī negaidīti ar 70:57 (20:11, 19:13, 12:14, 19:19) pārspēja Čehiju.

Uzvarētājām ar 27 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās naturalizētā amerikāniete Glorija Džonsone, bet pretiniecēm 16 punktus guva Romana Hejdova.

Apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Francija, tālāk ar vienu panākumu divos dueļos ir Zviedrija, bet pa vienai uzvarai trīs cīņās bija Melnkalnei un Čehijai.

Tikmēr C apakšgrupā čempionātu ar uzvaru noslēdza Turcija, kas ar 59:58 (19:14, 8:12, 20:15, 12:17) pārspēja Ungāriju.

Apakšgrupā ar divām uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu ieņem Ungārija, tālāk ar vienu uzvaru divos mačos ir Itālija un Slovēnija, bet Turcijai ir viens panākums trīs dueļos.

Apakšgrupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas pirmdien savstarpējā spēlē noskaidros vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!