Foto: Publicitātes foto

"Liepāja" sestdien Rīgā uzvarēja "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla ceturtajā mačā un sasniedza pusfinālu, kurā stāsies pretī čempionei "VEF Rīga".

Liepājnieki izbraukumā ar rezultātu 71:54 (24:17, 20:12, 14:17, 13:8) pārspēja "Latvijas Universitāte" (LU) vienību un sērijā līdz trīs uzvarām bija pārāki ar 3-1.

Uzvarētāju rindās Kārlis Žunda ar 17 punktiem bija rezultatīvākais, Kārlis Šiliņš, gūstot 15 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double", bet Renārs Birkāns guva desmit punktus un deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja.

LU no trešās neveiksmes sērijā neglāba Reiņa Avotiņa 14 punktus, kamēr Dāvids Vīksne tika pie desmit punktiem un desmit bumbām zem groziem.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē liepājnieki uzvarēja savā laukumā ar 93:65, otrajā mačā LU mājās bija pārāki ar 82:67, bet trešajā duelī, kurā mājinieki atkal bija "Liepāja", laukuma saimnieki svinēja uzvaru ar 84:71.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā "Liepāja" ar 12 uzvarām 30 mačos bija desmitā, bet studenti ieņēma 13.vietu, gūstot par diviem panākumiem mazāk. Regulārajā turnīrā abos savstarpējos mačos pārāki bija LU basketbolisti – 91:88 viesos un 86:78 mājās.

Otrā ceturtdaļfinālā uzvaru svinēja "Ogre", kas ar 3-0 bija pārāka pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, un pusfinālā spēkosies ar "Ventspili".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!