Foto: F64

Latvijas basketbola komanda "Liepāja" svētdien Latvijas – Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnīja uzvaru, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju, bet citā spēlē "Latvijas Universitāte" cieta piekto zaudējumu pēc kārtas.

"Liepāja" izbraukumā ar rezultātu 97:74 (32:18, 20:16, 29:19, 16:21) pārspēja Tallinas "Kalev".

Liepājas komandā rezultatīvākais bija Kārlis Siliņš, kurš guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Roberts Bērziņš pievienoja 17 punktus un četras rezultatīvas piespēles, bet "double-double", gūstot 15 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas, sakrāja Zigmārs Raimo, kuram līdz "triple-double" pietrūka divu rezultatīvu piespēļu.

Mājinieku vienībā Ēriks Šmalcs izcēlās ar 14 punktiem. Latvijas spēlētāji Māris Ziediņš un Eduards Hāzners guva attiecīgi četrus un sešus punktus.

Citā spēlē "Latvijas Universitāte" ar rezultātu 57:67 (17:7, 18:22, 9:18, 13:20) piekāpās Hābnēmes "Viimsi".

Studentu rindās rezultatīvākais, gūstot 12 punktus, bija Ričards Vitoļskis, bet 11 punktus sakrāja Valters Briedis.

Hābnēmes komandā Rains Veidemans guva 20 punktus, bet Ronalds Zaķis izcēlās ar 18 gūtajiem punktiem, no kuriem 16 guva pirmajā puslaikā. Zaķim arī bija sešas atlēkušās bumbas.

Turnīra tabulas līderpozīcijās nemainīgi ir "Ventspils", kas izcīnījusi septiņas uzvaras septiņos mačos. Otrajā vietā ierindojas "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām desmit spēlēs, bet trešajā vietā atrodas Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas sešās spēlēs tikusi pie piecām uzvarām. Hābnēmes "Viimsi" ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ierindojas piektajā vietā, astotajā vietā ar trīs panākumiem astoņās spēlēs atrodas "Latvijas Universitāte", bet vietu zemāk ar trīs uzvarām deviņās spēlēs ir Tallinas "Kalev". "Liepāja", kas tikusi pie diviem panākumiem astoņos mačos, ierindojas 11.vietā, "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar vienu uzvaru astoņās spēlēs atrodas 13.vietā.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas – sešas Latvijas vienības – "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!