Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Liepājas Olimpiskā centra kausa izcīņā sestdien guva "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Liepāja"/"Triobet", kas ar 85:81 (17:22, 22:24, 23:14, 23:21) uzveica pašmāju speciālista Nikolaja Mazura trenēto Krievijas komandu Maskavas "Dinamo".

Ar 22 punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Toms Leimanis, kamēr 18 punktus guva un piecus pārkāpumus izprovocēja Jānis Antrops.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru piektdien guva vēl viena LBL komanda Jūrmala"/"Fēnikss", kas ar 100:63 (31:16, 23:15, 23:16, 23:16) uzveica Aktau "Caspiy" no Kazahstānas.

Rezultatīvākais jūrmalnieku rindās bija Uģis Pinete, kurš guva 19 punktus.

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" sestdien pirmajā pārbaudes spēlē ar 62:87 piekāpās Lietuvas komandai Viļņas "Lietuvos rytas".

Rezultatīvākais rīdzinieku rindās ar 12 punktiem bija Kvins Makdauels. Tikmēr Jānis Bērziņš guva 11 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Tikmēr cits leģionārs Ludvigs Hākansons tika pie desmit punktiem, bet spānis Gilji Ruvio pievienoja astoņus punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod" sestdien Rīgā ar 87:76 pārbaudes mačā apspēlēja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienību "Valmiera"/ORDO.

Rezultatīvākais spēlētājs "Ņižņij Novgorod" vienībā jau otro spēli pēc kārtas bija Maksims Grigorjevs, kurš šoreiz guva 19 punktus. Tikmēr "Valmiera"/ORDO labā 16 punktus guva Jānis Kaufmanis, bet 14 punktus pievienoja Mārtiņš Laksa.

"Ņižņij Novgorod" jau kopš 6. septembra aizvada treniņnometni Rīgā. Šī bija jau otrā Krievijas kluba pārbaudes spēle. Kā zināms, pirmajā mačā "Ņižņij Novgorod" ar 69:60 pārspēja citu LBL vienību "Jūrmala"/"Fēnikss".

Zīmīgi, ka gan abi treneri Bagatskis un Štālbergs, gan viens no "Ņižņij Novgorod" spēlētājiem Kaspars Bērziņš šobrīd atrodas Francijas pilsētā Lillē, kur pārstāv Latvijas izlasi un cīnās Eiropas čempionātā. Sestdien Latvija ar 73:66 pārspēja Slovēniju, līdz ar to iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!