"Liepāja" trešdien savā laukumā cieta neveiksmi Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) spēlē un nekvalificējās finālčetrinieka turnīram.

Liepājnieki ar rezultātu 81:83 (29:21, 22:25, 18:13, 12:24) piekāpās "Šiauliai-7bet" vienībai.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba Kārlis Šiliņš, kurš guva 22 punktus, bet vēl 16 punktus guva Roberts Bērziņš. Šauļu komandā rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Martins Varns un Eimants Stankevičs.

Finālčetrinieka turnīrā, kas norisināsies 6. un 7.aprīlī Polijas pilsētā Vloclavekā, cīnīsies Vloclavekas "Anwil", Čehijas klubs "Brno", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un "Šiauliai-7bet". Liepājniekiem šajā spēlē bija nepieciešama uzvara, lai iekļūtu finālčetrinieka turnīrā.

ENBL pirmajā sezonā startē astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, taču pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā turnīra rīkotāji paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas klubi Krasnojarskas "Jeņisej" Mogiļevas "Borisfen" tiek izslēgti no sacensībām.

ENBL mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas, kas būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijās, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm.

ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!