Latvijas komanda "Liepājas Lauvas" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārajā čempionātā pēdējā spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 77:92 (16:26, 22:15, 15:24, 24:17) zaudēja Lietuvas klubam Ķēdaiņu "Triobet".

Rezultatīvākie Latvijas kluba rindās bija Roberts Stumbris un Džošua Mejo, kuri guva pa 16 punktiem, bet Artūrs Bricis iekrāja desmit punktus.

Savukārt "Triobet" komandas labā pa 21 punktam guva Deivids Makklērs un Egidijs Dimša, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas

Abām komandām šī bija otrā spēkošanās reize šajā sezonā. Pirmajā tikšanās reizē Lietuvā pārāki bija mājinieki, kuri liepājniekiem sagādāja zaudējumu ar rezultātu 61:83.

Pēdējās 12 BBL turnīra spēlēs liepājnieki cieta 11 zaudējumus.

Kopvērtējumā pašlaik "Liepājas Lauvas" ar trim panākumiem 20 cīņās atrodas pēdējā, 11.pozīcijā, un tajā arī noslēgs regulāro čempionātu, bet "Triobet" ar desmit panākumiem 19 mačos ieņem sesto pozīciju.

Uzvaru regulārajā čempionātā ar 16 uzvarām 20 spēlēs izcīnīja Lietuvas klubs "Šiauliai", taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība bija arī otrajā vietā palikušajai Krievijas komandai Ļubercu "Triumf". Zīmīgi, ka tieši šīs abas komandas savā starpā tiksies arī ceturtdaļfinālā.

Savukārt otrs Latvijas klubs "Ventspils" ar 11 uzvarām 19 aizvadītajās spēlēs pašlaik ieņem ceturto vietu.

BBL elites divīzijas regulārais čempionāts noslēgsies sestdien.

Kā ziņots, šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalās 11 komandas, debitējot arī "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīsies trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Turnīra ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" spēkosies ar regulārā čempionāta ceturto spēcīgāko komandu, kas šobrīd ir "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!