Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 3. septembrī, ar pirmajām divām spēlēm Liepājas Olimpiskajā centrā tika dots starts "Triobet" kausa izcīņai basketbolā vīriešu komandām. Pie pirmajiem diviem panākumiem tika Ukraiņu vienības "Mykolaiv" un BC "Dnipro", kas pārspēja attiecīgi "Maskavas Dynamo" un pašmāju "Liepājas Lauvas", informē rīkotāji.

TRIOBET kausa izcīņa iesākās ar B grupas spēli starp Agra Galvanovska un Artūra Štālberga vadīto "Mykolaiv" vienību no Ukrainas un "Maskavas Dynamo" basketbolistiem. Spēle kopumā aizritēja ar ukraiņu komandas pārākumu, taču "Dynamo" basketbolisti spēja atgūties un mača trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam. Pēdējās minūtēs vairāk spēka bija atlicis "Mykolaiv" basketbolistiem, tādējādi izcīnot savu pirmo uzvaru turnīrā ar rezultātu 93:79.

Uzvarētājiem ar 16 gūtajiem punktiem izcēlās Dveins Mičels, bet Džošua Meijo un Mārtiņš Kravčenko izcēlās, attiecīgi, ar desmit un četriem gūtajiem punktiem. Pretiniekiem labākais ar 16 punktiem bija Sergejs Bolotskihs.

Otrajā spēlē savā starpā tikās pašmāju "Liepājas Lauvas" un iepriekšējā gada Liepājas Olimpiskā centra turnīra uzvarētāji BC "Dnipro" no Ukrainas. Spēle kopumā aizritēja līdzīgi un mača liktenis izšķīrās pēdējās divās minūtēs. Dažas mājinieku kļūdas izšķirošajos brīžos tika sodītas ar ātriem zaudētiem punktiem, līdz ar to, ukraiņu vienībai izdevās iesākt turnīru ar grūtu uzvaru - 59:72.

Uzvarētājiem labākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Deriks Lovs. Savukārt, "Liepājas Lauvās" ļoti apņēmīgi jauno sezonu ir iesācis Ingus Jakovičs, kurš pretiniekus sarūgtināja ar 21 gūtajiem punktiem. Ar astoņiem punktiem izcēlās Ivars Timermanis un Deandrē Mejss.
Otrdien tajā pašā laikā, pulksten 17:00 un 19:30 tiks aizvadītas grupu turnīra otrās kārtas spēles. Šajā kārtā startu uzsāks arī BK "Ventspils", kuram pretiniekos būs vakardienas uzvarētāji MBC "Mykolaiv". Spēles sākums pulksten 19:30.

Savukārt, pirms BK "Ventspils" un MBC "Mykolaiv" spēles pulksten 17:00 tiks aizvadīta A grupas spēle starp BC "Dnipro" un "Pieno Žvaigždes" komandu no Lietuvas. Ukraiņiem šajā vakarā būs labas iespējas jau priekšlaicīgi sev nodrošināt pirmo vietu A grupā, kas komandai ļautu kvalificēties finālam, kas norisināsies ceturtdien pēcpusdienā pulksten 16:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!