Foto: Publicitātes foto
Uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas klubs "Liepājas Lauvas", kas savā laukumā ar 75:62 (21:14, 22:17, 19:17, 13:14) pieveica latvieša Ernesta Kalves pārstāvēto Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Ņevežis".

Uzvarētājiem lielisku sniegumu demonstrēja Jurijs Aleksejevs, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bet 25 punktus pretinieku grozā sameta Pīrss Kaldvels.

Tikmēr "Ņevežis" komandā ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Egidijs Dimsa.

Kalve šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot abus izpildītos divpunktu metienus un precīzi metot vienīgo soda metienu. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie septiņiem efektivitātes koeficenta punktiem.

Tikmēr citā mačā uzvaru izcīnīja latviešu speciālista Roberta Štelmahera trenētā Viļņas "Perlas", kas savā laukumā ar 78:62 (23:14, 24:16, 15:19, 16:13) pieveica Igaunijas komandu TTU/"Kalev".

BBL kopvērtējumā pašreiz "Ņevežis" komanda ar 12 uzvarām 21 spēlē ieņem sesto vietu, "Perlas" ar deviņiem panākumiem 21 spēlē ir astotajā vietā, bet "Liepājas Lauvas" ar septiņiem panākumiem 21 mačā, pateicoties "Perlas" uzvarai, turnīra noslēgumā nodrošināja desmito pozīciju 12 vienību konkurencē.

Tikmēr līderpozīcijā šobrīd ar 16 uzvarām 20 spēlēs atrodas "Ventspils", bet tai ar 15 uzvarām 20 cīņās seko "VEF Rīga" komanda.

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".

Regulārais čempionāts noslēgsies 5.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!