Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļu ieguvēji "Liepājas lauvas" un Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempiones "TTT Rīga" nākamajā sezonā nespēlēs "FIBA Europe" rīkotajos turnīros, informē Latvijas Basketbola savienība.

Nākamgad Eirokausos Latviju tādējādi pārstāvēs LBL divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils". Latvijas čempioni "VEF Rīga" spēlēs ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, bet "Ventspils" piedalīsies Eiropas kausa kvalifikācijā.

"Liepājas lauvām" kā trešajai spēcīgākajai komandai bija iespēja pieteikties FIBA Izaicinājuma kausam, ko liepājnieki arī izdarīja. Tomēr "Liepājas lauvas" vadība, izpētot FIBA kausa izcīņas organizatoriskos un finansiālos nosacījumus, kā arī ņemot vērā komandas komplektācijas iespējas, kopā ar Liepājas pašvaldību pieņēmusi lēmumu atsaukt savu līdzdalību FIBA Izaicinājuma kausā.

Tā kā liepājnieki atsaukumu veikuši savlaicīgi, nekādas sankcijas pret klubu netiks vērstas.

LBS pieteikumā "FIBA Europa" bija norādīts, ka sieviešu Eirolīgas turnīrā vēlas piedalīties "TTT Rīga", tomēr klubs nepieteiksies ne Eirolīgai, ne Eiropas kausa izcīņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!