Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru kārtējā Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas klubs "Liepājas papīrs", kas izbraukumā ar 63:54 (18:9, 19:6, 16:20, 10:19) pārspēja "TTT Rīga-Juniores".

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 17 gūtiem punktiem bija Alise Piterniece, bet pa 13 punktiem guva Zaiga Būmeistare un amerikāņu viesspēlētāja Džonselina Peterkina.

Tikmēr "TTT Rīga-Juniores" sastāvā rezultatīvākā ar 17 gūtiem punktiem bija Kate Aizsila.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā joprojām atrodas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kuras kontā ir 13 uzvaras 13 mačos. Otro vietu ar 13 uzvarām 15 cīņās ieņem "TTT Rīga" komanda, bet tai ar 12 panākumiem 14 cīņās seko Tallinas "Eclex" no Igaunijas.

Deviņas uzvaras 13 spēlēs ir "Liepājas papīrs" komandai, tai ar desmit panākumiem 15 cīņās seko RTU/"Merks", bet astoto vietu ar sešiem panākumiem 15 mačos ieņem "TTT Rīga-Juniores".

No pārējām Latvijas komandām U-16 izlase ar trim panākumiem 14 cīņās ieņem kopvērtējuma desmito vietu, bet pozīciju zemāk arī ar trim panākumiem 15 cīņās ir Latvijas Universitāte" (LU) vienība.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!