"Liepājas"/LSSS komanda svētdien, 11. oktobrī, izcīnīja pārliecinošu uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) elites grupas spēlē.

Liepājnieces viesos ar rezultātu 71:37 (22:6, 10:13, 18:12, 21:6) pārspēja BJBS "Rīga" – "Juniores"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Vēju pilsētas komandā ar 14 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Maiara Pereira Diasa - brazīliešu uzbrucēja jau pirmajā puslaikā noformēja sev "double-double" un kopā spēlēja vien 14 minūtes. Produktīva bija arī Raivita Koreņika, kura guva 12 punktus, izcīnīja desmit bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Desmit punkti un sešas bumbas zem groziem bija Danielai Grigorjevai.

Mājiniecēm ar 11 punktiem un četrām pārtvertām bumbām atzīmējās Šarlote Pētersone.

Liepājas komanda sezonu sāka ar zaudējumu "TTT Rīga" vienībai, bet svētdien svinēja savu pirmo uzvaru.

Tikmēr debiju elites grupā piedzīvoja "Daugavpils Universitāte", kas ar 39:88 (11:26, 13:26, 8:25, 7:11) kapitulēja Viļņas "Kibirkštis-MRU" komandai.

Daugavpilietēm pa desmit punktiem guva Kristīne Egle un Valērija Baranovska.

Baltijas līgas elites grupas turnīrā piedalās 12 komandas - pa piecām no Latvijas un Lietuvas, kā arī divas no Igaunijas. Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, savukārt 3.-6. vietas ieguvējas ceturtdaļfināla sērijās noskaidros vēl divas "Final" 4 dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!