Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla duelī starp diviem Latvijas klubiem trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pašreizējie vicelīderi "Liepāja"/"Triobet" ar 67:62 (17:17, 16:13, 16:26, 18:6) izbraukumā uzveica valsts trešo spēcīgāko komandu "Jēkabpils".

Gūstot septiņus punktus pēc kārtas, pēc trešās ceturtdaļas mājinieki atradās vadībā ar 56:49, tomēr izšķirošo spēles nogriezni jau daudz veiksmīgāk aizvadīja liepājnieki. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām viesu klubs jau bija vadībā ar 63:58, pārsvaru noturot līdz mača izskaņai.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija lietuvietis Edgars Zeļonis, bet desmit punktus pievienoja Arnolds Helmanis.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās 20 punktus sameta lietuvietis Dovīds Rediks, kuram šī bija otrā spēle vienībā un jau otro maču viņš bija rezultatīvākais, bet ar desmit punktiem viņam piebalsoja amerikānis Devins Teilors.

Abu komandu atbildes spēle risināsies tieši pēc nedēļas, bet ceturtdaļfinālu sasniegs komanda, kas uzvarēs summā.

Pirms tam grupu turnīrā liepājnieki ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņēma otro vietu C apakšgrupā, bet "Jēkabpils" ar deviņiem panākumiem 12 mačos bija trešie B grupā.

Abas komandas šosezon divreiz tikušās LBL turnīrā, kad iesākumā oktobrī ar 74:69 savā laukumā uzvarēja "Jēkabpils", bet pēc tam novembrī liepājnieki revanšējās savā laukumā ar 79:61.

LBL turnīrā "Jēkabpils" komanda zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas.

Citviet trešdien no sacensībām negaidīti izstājās Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo", ko pārstāv pašlaik savainotais latvietis Armands Šķēle. Dueļa ar Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas pirmajā spēlē "Kalev"/"Cramo" bija pārāki ar 78:64, bet atbildes mačā trešdien "Lietkabelis" pamanījās triumfēt ar 96:75 (20:15, 30:23, 20:18, 26:19), kas summā deva uzvaru ar 160:153.

Šķēle pagājušajā nedēļā guva meniska savainojumu, kas lika veikt operāciju. Viņš laukumā nevarēs doties aptuveni mēnesi.

Kā ziņots, otrdien pirmajās astotdaļfināla spēlēs uzvarēja divi no trim Latvijas klubiem - valsts čempioni "Ventspils" savā laukumā ar 105:75 pārspēja Igaunijas komandu Raplas "Tyco", bet "Barons"/LDz savu skatītāju priekšā ar 82:58 apspēlēja Lietuvas vienību Utenas "Juventus". Tikmēr sagrāvi piedzīvoja "Valmiera", kas ar 73:107 izbraukumā atzina Tamperes "Pyrinto" no Somijas pārākumu.

Atbildes spēles norisināsies nākamnedēļ, bet uzvarētājs izslēgšanas spēlēs, ieskaitot finālu, tiks noteikts divu spēļu summā.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas "Dinamo". Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Klaipēdas "Neptunas" komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!