"Liepāja"/"Triobet" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē pirmdien savā laukumā ar 85:80 (33:22, 20:14, 16:22, 16:22) pārspēja pērnās sezonas čempioni "Valmieru"/ORDO, sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Malkolms Grifins, 16 punkti un sešas bumbas zem groziem Marekam Jurevičam, bet desmit punktus iemeta Artjoms Butjankovs.

Valmieriešiem 20 punktus guva Damjērs Pitss, bet produktīvākais bija Eirolīgā rūdījumu guvušais Dors Fišers, kurš iemeta 16 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, bloķēja četrus metienus un izprovocēja sešas piezīmes. Tikmēr 14 punkti Mārtiņam Laksam, kuru šoreiz pievīla precizitāte aiz tālmetienu līnijas.

"Liepāja"/"Triobet" basketbolisti aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo ceturksni, noslēdzot to ar 11 punktu pārsvaru (33:22). Lielu artavu šajā pārsvarā ieguldīja Rihards Bērziņš, kurš ceturtdaļas noslēdzošajās divarpus minūtēs iemeta trīs tālmetienus.

Otrās ceturtdaļas pirmās divas minūtes laukuma saimnieki nosargāja savu grozu neiekarotu, palielinot pārsvaru līdz 15 punktiem. Ceturtdaļas turpinājumā Liepājas komandas pārsvars pārsniedza 20 punktus, bet pārtraukumā mājinieki devās ar 17 punktu handikapu (53:36).

Otrajā puslaikā valmierieši uzsāka pakaļdzīšanos, trešās ceturtdaļas vidū pietuvojoties līdz sešu punktu deficītam (51:57). Nākamajā reizē tik tuvu saviem pretiniekiem Latvijas čempione pietuvojās pusminūti līdz pamatlaika beigām, kad Fišers panāca četru punktu deficītu. Tiesa, liepājnieki noturēja pārsvaru un svinēja uzvaru.

Sērijas pirmajā spēlē pārliecinoši ar 101:70 uzvarēja valmierieši, kuri ceturtdien trešajā mačā uzņems liepājniekus.

Pērn pirmoreiz vēsturē par valsts čempioni kļuvusī "Valmiera"/ORDO komanda šo sezonu iesāka pieticīgi, sezonas pirmajos 12 mačos LBL turnīrā izcīnot vienīgi piecas uzvaras, tomēr turpinājumā sniegums bija daudz pārliecinošāks un trešā vieta regulārajā sezonā tika izcīnīta droši.

Savukārt "Liepāja"/"Triobet" komandu sezonas laikā piemeklēja finansiālas problēmas un tā pat pārdeva divus savus līderus, tomēr tāpat sezonas otrā puse tika aizvadīta pietiekoši stabili un izcīnīta sestā vieta, kas deva pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas sacensībām.

Abas komandas LBL ietvaros regulārajā sezonā tikās četras reizes un liepājnieki spēja svinēt panākumu vienīgi pirmajā no šiem mačiem.

Liepājas basketbola komanda kopš 1997.gada ārpus LBL labāko sešinieka palikusi vien divas reizes, bet iepriekšējās divas sezonas noslēgusi ceturtajā pozīcijā. Pagājušajā sezonā sērijā par LBL trešo vietu "Liepāja"/"Triobet" uzvarēja pirmajos divos mačos, tomēr noslēgumā ar 2-3 piekāpās "Ventspils" komandai.

Tikmēr Valmieras komanda kopš 2002.gada vien reizi nav bijusi LBL sešiniekā. Tas notika 2015.gadā, bet jau nākamajā sezonā vienība triumfēja regulārajā čempionātā, pēc tam pirmoreiz vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta finālā un arī titula sērijā ar 4-3 uzveica "VEF Rīga" basketbolistus.

Šīs ceturtdaļfināla sērijas uzvarētājus pusfinālā jau gaida "VEF Rīga" komanda.

LETA jau vēstīja, ka LBL ceturtdaļfināla otras sērijas pirmajā mačā ceturtdien "Jēkabpils" basketbolisti grūtā cīņā ar rezultātu 89:84 savā laukumā pieveica "Barons kvartāls" komandu, bet otrā mačā rīdzinieki svētdien revanšējās, uzvarot ar 82:76. Pusfinālā šī dueļa spēcīgākā komanda tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju "Ventspils". Zīmīgi, ka ventspilnieki regulārās sezonas pēdējos divos mačos tikās tieši ar "Barons kvartāls" un "Jēkabpili" un piedzīvoja divus zaudējumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!