Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sāpīgu zaudējumu Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā mačā piedzīvojusi Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet", kas trešdien mača izskaņā ar 79:92 (18:26, 26:20, 22:21, 13:25) savā laukumā piekāpās latvieša Ingus Bankevica pārstāvētajai Lietuvas vienībai Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Mačs iesākās ar līdzvērtīgu cīņu, taču pirmās ceturtdaļas izskaņā Pasvāles komandai izdevās panākt astoņu punktu pārsvaru (28:18). Zaudēto liepājnieki atguva otrajā ceturtdaļā, no 33:42 panākot vairs tikai 44:45. Savukārt trešajā ceturksnī komandas cīnījās punkts punktā, bet ceturtajā ceturtdaļā rezultāts kļuva neizšķirts 70:70. Taču atlikušo spēles daļu liepājnieki aizvadīja ļoti neveiksmīgi, jo "Pieno žvaigzdes" basketbolistiem no 74:74 pēdējās piecās minūtēs izdevās panākt 92:76, bet visā spēlē uzvarēt ar 13 punktu pārsvaru.

Latvijas komandas labā šajā mačā ar 18 punktiem izcēlās Arnolds Helmanis, bet 15 punktus iemeta vienības jaunpienācējs Ivars Timermanis, kurš atgriezies no konfliktu māktās Ukrainas.

Tikmēr pretinieku rindās Bankevics laukumā pavadītajās 13 minūtēs un desmit sekundēs iemeta četrus punktus, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un viena pārtverta bumba, kas ļāva tikt pie sešiem efektivitātes punktiem.

Regulārajā čempionātā liepājnieki 12 spēlēs tika tikai pie četrām uzvarām, tomēr prata kā caur adatas aci ielauzties izslēgšanas spēļu turnīrā, kļūstot par labāko no apakšgrupu sestajā vietā palikušajām komandām. Tikmēr "Pieno žvaigzdes" kļuva par visa turnīra pirmā posma labāko komandu, 12 mačos izcīnot 11 panākumus.

Abu komandu atbildes spēle notiks sestdien Lietuvā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas. Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļuva katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām.

Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Latviju izslēgšanas mačos pārstāv visi pieci klubi - čempioni "Ventspils" spēkojas ar Panevēžas "Lietkabelis" komandu no Lietuvas, "Barons kvartāls" cīnās ar Zviedrijas klubu Norčēpingas "Dolphins", kurā spēlē latvietis Edgars Jeromanovs, "Valmiera" tiekas ar Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Ņevežis", bet "Jēkabpils" sacenšas ar Tartu TU/"Rock" no Igaunijas.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!