Foto: F64
"Liepāja"/"Triobet" komanda pirmdien ar teicami aizvadītu pirmo ceturtdaļu ielika uzvaras pamatus un pēc tam izcīnīja panākumu pret "Ventspils" basketbolistiem pirmajā cīņā par "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) bronzas medaļām.

"Liepāja"/"Triobet" viesos izcīnīja uzvaru ar 83:75 (29:10, 19:19, 13:18, 22:28), sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Viesi pirmo desmit minūšu laikā ieguva 19 punktu pārsvaru un lai arī ventspilnieki beigās starpību sadeldēja, "Liepāja"/"Triobet" uzvaru apdraudēt tomēr nespēja.

Uzvarētājiem Gints Antrops guva 23 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem, kamēr Toms Leimanis sameta 14, bet Džordži Dželetovičs 13 punktus. Savukārt "Ventspils" komandā ar 17 punktiem izcēlās Demjers Pitss, bet par punktu mazāk guva Artis Ate.

Pirmās ceturtdaļas ievadā "Liepāja"/"Triobet" vispirms veica septiņu punktu izrāvienu, panākot 12:4, bet pēc tam vēlreiz veica izrāvienu 12:3, pusotru minūti pirms pārtraukuma iegūstot 17 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā laukumā jau risinājās līdzvērtīgāka cīņa, taču pietuvoties viesiem "Ventspils" basketbolisti nespēja un lielajā atpūtā ejot "Liepāja"/"Triobet" bija vadībā ar 48:29. Atspēlēšanos Kārļa Muižnieka trenētā "Ventspils" sāka otrajā puslaikā, jo sešas minūtes pirms pamatlaika beigām bija iedzinējos vairs ar deviņiem punktiem 62:71, tomēr panākt pretiniekus ventspilniekiem tā arī neizdevās.

Sērijas otrā spēle trešdien notiks Liepājā, bet trešais mačs sestdien atkal tiks aizvadīts Ventspilī.

Jau ziņots, ka "Ventspils" basketbolisti pusfinālā ar 2-3 atzina čempionvienības "VEF Rīga" pārākumu. Ventspilnieki sērijā bija nokļuvuši iedzinējos ar 0-2, taču spēja panākt neizšķirtu. Tomēr sērijas izšķirošajā, piektajā, spēlē uzvaru saspringtā cīņā ar 75:73 guva "VEF Rīga" komanda.

Tāpat ventspilnieki pusfināla sērijas pirmajā mačā zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" pusfināla sērijā ar 0-3 piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājai "Valmiera"/ORDO.

Izslēgšanas turnīru "Ventspils" kā pamatturnīra otra labākā komanda sāka no pusfināla, savukārt "Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

LBL regulārajā čempionātā "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas savā starpā tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot ventspilniekiem, bet reizi uzvarot Liepājas klubam.

"Ventspils" kopš 1996. gada katru sezonu LBL ir spējusi izcīnīt medaļas - deviņas zelta, septiņas sudraba un trīs bronzas.

Savukārt Liepājas komandai LBL vēsturē ir četras godalgas.

1997. gadā startējot ar nosaukumu "Baltika" tika izcīnīts sudrabs, 2000. gadā basketbola klubs "Liepāja" ieguva bronzu, bet 2011. un 2012. gadā pie bronzas tika arī "Liepājas lauvas".

Jau ziņots, ka cīņā par LBL čempiona titulu "Valmiera"/ORDO un "VEF Rīga" komandu starpā pēc divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts 1-1 sērijā līdz četrām uzvarām.

"VEF Rīga" sestdien pretinieku laukumā uzvarēja ar rezultātu 70:59. Valmieriešiem nacionālajā čempionātā tas bija vien otrais zaudējums galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā, kurš amatā stājās janvārī. Savukārt svētdien savā laukumā valmierieši revanšējās, izcīnot uzvaru ar 73:71.

LBL fināla sērijas trešais un ceturtais mačs jau otrdien un trešdien gaidāms "Arēnā Rīga". Kā zināms, kopš 1998. gada LBL finālā bija spēlējuši tikai Ventspils un Rīgas klubi.

Regulārā turnīra uzvarētāja "Valmiera"/ORDO LBL finālā spēlē pirmo reizi, savukārt "VEF Rīga" izšķirošajos mačos piedalās jau septīto gadu pēc kārtas, lūkojot atkārtot 2011., 2012., 2013.gadā un pērn gūto panākumu, kad kļuva par valsts čempioniem.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!