Foto: F64

Otro zaudējumu nopietni nokomplektētajam "Barons kvartālam" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačos trešdien sagādāja pašlaik bez zaudējumiem spēlējošie "Liepāja"/"Triobet".

Liepājnieki savā laukumā bija pārāki pār sāncenšiem ar rezultātu 75:67 (15:16, 21:22, 17:16, 22:13).

"Liepāja"/"Triobet" sastāvā ar 14 punktiem izcēlās Dveins Džonsons, bet 13 iemeta Mareks Jurevičus, kurš pamanījās deviņas reizes uz noteikumu pārkāpumu izprovocēt pretiniekus. Savukārt "Barons kvartāls" rindās 17 punktus iemeta pieredzējušais Kaspars Kambala, bet pa 11 punktiem pievienoja Ernests Kalve un Kristaps Valters.

Duelis starp abām komandām aizritēja punkts punktā, nevienai vienībai pirmajā puslaikā nespējot atrauties tālāk par sešu punktu tiesu. Savukārt trešās ceturtdaļas vidū "Barons kvartāls" pēc Kambalas precīzā divu punktu metiena izrāvās vadībā ar desmit punktiem (51:41), taču uzreiz pēc tam liepājnieki guva deviņus punktus pēc kārtas, ātri vien sadeldējot radušos deficītu līdz minimumam.

Trīs minūtes pirms pamatlaika izskaņas "Liepāja"/"Triobet" panāca jau 70:62 sev par labu, bet šo deficītu "Barons kvartāls" nespēja atspēlēt.

Līdz ar to "Liepāja"/"Triobet" izcīnījuši jau trīs uzvaras šīs sezonas trīs spēlēs, kļūstot par vienīgajiem LBL līderiem, kamēr "Barons kvartāls" cietuši jau otro zaudējumu.

Kā zināms, uzvaru spraigā LBL regulārā čempionāta mačā trešdien izcīnīja pagājušās sezonas bronzas medaļnieki "Jēkabpils", kas izbraukumā ar 73:58 (17:14, 16:18, 16:16, 24:10) pārspēja "Jelgavu".

"Jēkabpils" sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Rinalds Sirsniņš, bet 15 punktus iemeta Pāvels Veselovs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr jelgavnieku sastāvā 12 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks, bet uz pārbaudes laiku piesaistītais Rihards Ginters guva deviņus punktus.

Visa cīņa starp abām komandām aizritēja ļoti līdzvērtīgā duelī, taču noslēdzošās ceturtdaļas ievadā "Jēkabpils" vienībai pēc sekmīgiem uzbrukumiem izdevās panākt septiņu punktu pārsvaru (55:48). Nākamajos uzbrukumos gan jelgavniekiem izdevās pietuvoties, bet gandrīz divas minūtes līdz pamatlaika beigām Sirsniņš ar tālmetienu panāca jau 63:52, bet pēc tam realizēja arī divus soda metienus, kas arī bija izšķirošais pārsvars uzvaras nodrošināšanai.

"Jēkabpils" šīs sezonas trīs mačos tikusi pie diviem panākumiem, kamēr "Jelgavai" šis bija jau trešais zaudējums.

Tikmēr Latvijas čempioni "Ventspils" izbraukumā pārliecinoši ar 83:66 (24:22, 15:12, 28:14, 16:18) apspēlēja šosezon sekmīgu sniegumu demonstrējošo "Jūrmalu"/"Fēnikss".

"Ventspils" sastāvā 15 punktus iemeta Dāvis Lejasmeiers, bet par punktu mazāk pievienoja Artis Ate, kamēr Trojam Bārnīsam 13 punkti. Savukārt jūrmalnieku sastāvā 22 punkti bijušajam "Ventspils" basketbolistam Mārtiņam Laksam.

Lai gan otrās ceturtdaļas vidū tablo vēstīja neizšķirtu 30:30, turpinājumā "Ventspils" basketbolisti ļoti pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, gūstot otro uzvaru divās šosezon aizvadītajās spēlēs.

Tikmēr jūrmalnieki trīs mačos cietuši otro neveiksmi.

Iepriekš "Valmieras" spēlētāji trešdien LBL regulārā čempionāta spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 76:53 (15:16, 12:19, 23:12, 26:6) apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Valmieras komandas rindās 16 punktus guva Mārtiņš Vīņauds, kamēr 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Kristaps Dārgais. Savukārt LU sastāvā pa 12 punktiem iemeta Edgars Lasenbergs un Renārs Magone.

Zīmīgi, ka vēl pirmā puslaika izskaņā "Valmiera" atradās iedzinējos ar 12 punktu pārsvaru (23:35), taču otro puslaiku sāka ar ofensīvu, 26.minūtē panākot jau neizšķirtu 39:39. Turpinājumā mājinieki spēlēja arvien pārliecinošāk, turklāt ceturtajā ceturksnī ļāva LU vienībai gūt tikai sešus punktus.

Līdz ar to LU komanda pirmajās trīs šīs sezonas LBL spēlēs cietusi tikai zaudējumus, kamēr "Valmiera" tikusi pie diviem panākumiem.

Šajā sezonā bez zaudējumiem vēl cīnās trīs komandas - "Liepāja"/"Triobet", kam trīs panākumi trīs spēlēs, un divus mačus aizvadījušie "VEF Rīga" un "Ventspils".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!