"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra B grupā "Liepāja/Triobet" trešdien ar rezultātu 60:89 izbraukumā zaudēja Prienu "Vytautas", piedzīvojot pirmo zaudējumu šajā turnīrā.

Rezultatīvākais liepājniekiem ar 11 punktiem bija Kriss Ričards, bet pa deviņiem punktiem sameta Jānis un Gints Atropi, kā arī Toms Leimanis.

"Liepāja/Triobet" komanda B grupas kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā, atpaliekot vien no "Vytautas" komandas.

Tikmēr "Vytautas" vienībā 19 punktus sameta pieredzējušais Daiņus Šalenga.

B apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Vytautas" ar sešām uzvarām sešos mačos ieguvusi vienvadību, turklāt ir vienībā komanda turnīrā, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem. Tai ar pieciem panākumiem seko "Liepāja"/"Triobet".

Vēl no Latvijas komandām "Jēkabpils" ar trim uzvarām ieņem ceturto vietu, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" guvusi divas uzvaras, kas dod sesto vietu starp septiņām vienībām.

Tikmēr "Barons"/LDz trešdien izbraukumā ar 72:87 (10:16, 27:26, 17:21, 18:24) piekāpās Igaunijas komandai TLU/"Kalev".

Šajā mačā rīdziniekiem ar 25 punktiem palīdzēja amerikānis Džeisons Kalists.

A apakšgrupā līdere ar pieciem panākumiem sešos mačos ir latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar četriem panākumiem piecos mačos seko "Valmiera"/ORDO. Savukārt "Barons"/LDz komanda ar vienu uzvaru piecos mačos ieņem priekšpēdējo, sesto, pozīciju.

"Barons"/LDz šobrīd neaizvada to labāko posmu, jo "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā svētdien pamanījās zaudēt turnīra pastarītei "Latvijas Universitātei" (LU), kurai tā bija pirmā uzvara šosezon.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvada izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!