Foto: Publicitātes attēli

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā trešdien "Liepāja"/"Triobet" saspringtā cīņā ar rezultātu savā laukumā uzvarēja "Jēkabpils" komandu un tādējādi saasināja cīņu par regulārā čempionāta trešo vietu.

Pēc ilgās neveiksmju sērijas "Jēkabpils" komanda bija uzvarējusi divās LBL spēlēs pēc kārtas, tomēr šīs nedēļas sākumā no amata tika atlaists vienības galvenais treneris Edgars Teteris un viņa palīgs Andris Čerjaks, kuru vietā piesaistīti pazīstamie Igors Miglinieks un Edmunds Valeiko. Šī speciālistiem bija debijas spēle jaunā kluba galvgalī.

Ļoti saspringtā noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieki vadību pārņēma pusotru minūti pirms cīņas beigām un vairs no tās nešķīrās. Ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem liepājnieki izkaroja četru punktu pārsvaru, bet viesi ar savu pēdējo uzbrukumu atspēlēja vien divus punktus.

Artis Ate uzvarētāju labā guva 18 punktus, bet 15 punktus iekrāja Kristaps Miglinieks. Tikmēr "Jēkabpils" rindās ar attiecīgi 17 un 16 punktiem izcēlās amerikāņi Kemerons Rendlss un Trojs Bārnīss.

Savukārt citi kopvērtējuma trešās vietas tīkotāji "Valmiera" trešdien tika pie salīdzinoši nepārliecinošas uzvaras, ar 85:80 (24:18, 25:15, 17:22, 19:25) viesos pārspējot biznesa augstskolu "Turība".

Pēc veiksmīga pirmā puslaika viesi otrajā puslaikā iniciatīvu atdeva laukuma saimniekiem, kas ceturtās ceturtdaļas gaitā pietuvojās līdz pat divu punktu atstatumam. Tomēr noslēdzošajā minūtē "Turības" spēlētāju sekmes uzbrukumā apsīka, kas ļāva valmieriešiem uzvaru nosargāt.

Ernests Kalve un Jānis Kaufmanis valmieriešu labā guva attiecīgi 27 un 22 punktus, bet "Turības" rindās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Kristers Zeidaks.

Valmierieši uzvarējuši arī iepriekšējās divās abu komandu savstarpējās spēlēs, tomēr neviens no panākumiem nav bijis lielāks par septiņiem punktiem.

Trešdien četru zaudējumu sēriju pārtrauca turnīra debitanti "Saldus", kas ar 89:84 (20:23, 21:27, 17:18, 31:16) savā laukumā uzvarēja "Jelgavas" komandu un sagādāja tai trešo neveiksmi pēc kārtas.

Viesi noslēdzošajā ceturtdaļā veiksmīgi atspēlēja desmit punktu deficītu, pēdējās trīs ar pusi minūtes uzvarot ar rezultātu 19:6.
Lietuvietis Mindaugs Stašis "Saldus" komandas labā guva 26 punktus, bet 24 punktus un 11 bumbas zem groziem iekrāja viņa tautietis Raimunds Danīss. Tikmēr "Jelgavas" rezultatīvākais spēlētājs ar 25 punktiem bija Artūrs Bricis.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar sešām uzvarām visās līdz šim aizvadītajās spēlēs ir "VEF Rīga", bet otro vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 16 uzvarām 22 cīņās seko "Valmiera". Tālāk ar attiecīgi 15 un 14 panākumiem attiecīgi 23 un 22 spēlēs seko "Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss", kurai 22 mačos ir 12 panākumi, 11 uzvaras 23 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar deviņām uzvarām 24 cīņās noslēdz "Saldus". Devītie ar astoņiem panākumiem 23 spēlēs ir "Jelgavas" basketbolisti, bet abām studentu vienībām "Latvijas Universitātei" (LU) un biznesa augstskolai "Turība" ir pa septiņiem panākumiem attiecīgi 21 un 23 cīņās, kas dod desmito un vienpadsmito pozīciju.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 12 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.
Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!