Foto: Publicitātes attēli

Pirmajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas spēlē piektdien uzvaru guva "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas ar 83:72 (13:23, 22:12, 25:22, 23:15) savā laukumā pieveica "Jēkabpili".

Pēc pirmās ceturtdaļas desmit punktu pārsvars bija jēkabpiliešiem, bet puslaiks jau noslēdzās ar 35:35. Otrajā puslaikā pēc Rinalda Sirsniņa tālmetiena "Jēkabpils" vēl panāca 48:43, bet ceturtajā ceturtdaļā mājinieki jau cīņu stabili noveda līdz panākumam.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem, sešām bumbām zem groziem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija lietuviešu saspēles vadītājs Andrjus Mažutis, bet attiecīgi 13 un 12 punktus iemeta Mareks Jurevičus un Lauris Blaus.

Savukārt "Jēkabpils" vienībai ar 15 punktiem palīdzēja Sirsniņš.

Bronzas sērija ritēs līdz vienas komandas trim panākumiem. Komandas atkārtoti pirmdien tiksies Jēkabpilī, savukārt pēc tam atgriezīsies Liepājā.

Tieši "Jēkabpils" komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē tiekot pie godalgām. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" iepriekšējo reizi pie medaļas tika 2012.gadā, kad arī izcīnīja bronzu.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā savā starpā tikās četras reizes, katrai izcīnot pa diviem panākumiem. Sezonas pirmajā mačā "Jēkabpils" savā laukumā bija pārāka ar 74:69, bet pēc tam Liepājā mājinieki revanšējās ar pārliecinošu 79:61. Pēcāk vēl vienā duelī "Jēkabpils" savu skatītāju priekšā bija pārāka ar 78:73, bet aprīļa sākumā "Liepāja"/"Triobet" mājās atkal uzvarēja ar 78:65.

Līdz pat LBL regulārā turnīra beigām "Liepāja"/"Triobet" pretendēja uz pirmo vietu, taču to ar 23 uzvarām 31 mačā noslēdza trešajā vietā. Tikmēr "Jēkabpils" ar 17 panākumiem regulārajā turnīrā bija piektā.

Savukārt izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām "Liepāja"/"Triobet" ar 3-0 pārspēja "Barons"/LDz, bet pusfinālā ar 1-3 piekāpās pagājušās sezonas vicečempionei "VEF Rīga". Savukārt "Jēkabpils" ļoti spraigā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus, bet pusfinālā jau otro gadu pēc kārtas ar 2-3 piekāpās "Ventspilij", kas ir pašreizējā Latvijas čempione.

Latvijas čempionāta finālsērija starp "Ventspili" un "VEF Rīga" tikmēr sāksies svētdien pašreizējo čempionu no Kurzemes mājvietā.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!