Foto: F64

"Liepāja"/"Triobet" komanda otrdien piedzīvoja zaudējumu arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē, noslēdzot dalību sacensībās.

"Liepāja"/"Triobet" ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 76:80 (22:23, 22:19, 12:19, 20:19) piekāpās Igaunijas komandai Tartu TU/"Rock", divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar 142:173.

Atbildes spēle praktiski visas 40 minūtes gāja punkts punktā, bet tas neko nemainīja cīņā par uzvaru summā, jo pirms nedēļas "Liepāja"/"Triobet" viesos zaudēja ar rezultātu 66:93. Līdz ar to, lai liepājnieki iekļūtu pusfinālā, viņiem šodien bija jāuzvar ar 28 pārsvaru.

Rezultatīvākais atbildes spēlē liepājniekiem ar 23 punktiem bija Deivids Hikss, 18 punktus sameta cits amerikāņu leģionārs Kristofers Ričardss, bet ar 14 punktiem izcēlās Toms Leimanis.

Savukārt Tartu komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija lietuvietis Evalds Žabs.

Kopš zaudējuma Tartu "Liepāja"/"Triobet" bija aizvadījusi vienu maču "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), sestdien viesos ar 93:70 pārspējot "Jelgavu".

Tikmēr TU/"Rock" piektdien Igaunijas čempionātā savā laukumā ar 109:104 otrajā pagarinājumā uzveica Rakveres "Tarvas" komandu, kurā spēlē latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris.

Tieši "Tarvas" komandu "Liepāja"/"Triobet" uzveica BBL astotdaļfinālā, uzvarot abās spēlēs un gūstot panākumu summā ar 167:137. Tikmēr TU/"Rock" divu spēļu summā ar 204:151 pārspēja Kazahstānas vienību Atirau "Barsi", kuras treneru korpusā strādā Latvijas speciālists Edmunds Valeiko.

TU/"Rock" dalību BBL turnīrā sāka tikai no izslēgšanas spēlēm, jo pirms tam piedalījās FIBA Eiropas kausā, kur tika līdz otrajam posmam, bet neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šonedēļ notiks vēl divas ceturtdaļfināla atbildes spēles ar Latvijas komandu piedalīšanos. "Valmiera"/ORDO trešdien savā laukumā uzņems Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes", ko pagājušajā nedēļā valmierieši viesos uzveica ar 81:71, kaut puslaikā bija pat 28 punktu pārsvars. Savukārt "Jēkabpils" ceturtdien mājās spēlēs pret BBL pēdējo divu gadu čempioni "Šiauliai" no Lietuvas. Pagājušajā nedēļā jēkabpilieši ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos zaudēja ar 64:73.

Trešdien ceturtdaļfināla atbildes maču savā starpā aizvadīs divi Lietuvas klubi. Pagājušajā nedēļā Ķēdaiņu "Ņevežis" savā laukumā ar 61:84 zaudēja Panevēžas "Lietkabelis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!