Foto: FIBA
Lietuvas basketbola federācija (LKF), atbalstot karam pakļauto Ukrainu, iebildusi, ka svētdien Viļņā gaidāmo 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēli tiesā tiesnesis Andrejs Šarapa no Baltkrievijas, ziņo medijs "Delfi.LT".

Ziņots, ka Bosnijas un Hercegovinas izlase piektdien vērsās pie Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA), lai pārceltu svētdien Lietuvā plānoto atlases turnīra spēli.

Oficiālais Bosnijas un Hercegovinas izlases arguments par labu spēles atlikšanai bija Lietuvā pasludinātais ārkārtas stāvoklis. Bosnieši uzskatīja, ka situācija ir "satraucoša" un šobrīd doties uz Lietuvu ir "pārāk bīstami".

FIBA nav pieņēmusi Bosnijas un Hercegovinas izlases lūgumu pārcelt spēli, raksta "Delfi.LT". LKF ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns portālu informēja, ka arī paši bosnieši mainījuši savu nostāju. Bosnijas un Hercegovinas izlase svētdienas rītā lidos no Sarajevas uz Viļņu.

Savukārt LKF lūgusi, lai spēli neapkalpotu baltkrievs Andrejs Šarapa, kuram bija paredzēts tiesāt šo spēli. Viņa vietu ieņēmis spānis Luiss Kastiljo, ziņo "Delfi.LT".

"Avia Solutions Group" arēnā Viļņā sanākušajiem līdzjutējiem tiks sagādāti 3000 Ukrainas karogi. LKF īpaši sagatavojusi 150 kvadrātmetru lielu Ukrainas karogu, kas arī tiks atlocīts spēles laikā. Savukārt uz arēnas griestiem un LED ekrāniem tiks rādītas atbalsta vēstis Ukrainai.

Lietuvas basketbola izlase ceturtdien izbraukumā saspringtā spēlē pieveica Bosnijas un Hercegovinas izlasi. Latvieši dienu vēlāk ar viena punkta pārsvaru pieveica Beļģijas izlasi. Latvijas un Beļģijas izlases pirmdien "Arēnā Rīga" tiksies atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!