Foto: AFP/Scanpix

Itālija, Lietuva, Krievija, Serbija un Bosnija ir pieņēmušas Starptautiskās Basketbola asociācijas (FIBA) ultimātu attiecībā uz saviem klubiem, kas nākmsezon spēlēs ULEB Eirokausos, ziņo ārzemju mediji.

Itālijas, Krievijas, Serbijas un Bosnijas basketbola klubi, kas 2016./2017. gada sezonā piedalīsies Eiropas kausa izcīņā, tiks izslēgti no attiecīgās valsts čempionāta. Arī Lietuvas klubi, kas startēs Eiropas kausā, nedrīkstēs piedalīties Lietuvas Basketbola federācijas rīkotajos turnīros un čempionātos, trešdien, 20, aprīlī, lemts federācijas sēdē, ziņo portāls "delfi.lt".

Šādu lēmumu šo valstu Basketbola federācijas pieņēmušas pēc FIBA paziņojuma par attiecīgo valstu izlašu diskvalifikāciju, ja to klubi spēlēs Eirokausos. Diskvalifikācija neattiektos uz komandām, kas iesaistīsies FIBA jaunākajā projektā, Čempionu līgā.

Četri Serbijas un viens Bosnijas klubs spēlē Adrijas līgā, kas jau iepriekš paziņoja, ka negrasās lauzt pavasarī noslēgto vienošanos ar Eirolīgu un Eiropas kausa izcīņu, neskatoties uz FIBA draudiem. Eiropas kausā gatavojās iesaistīties arī trīs Itālijas klubi.

Līgumu par dalību ULEB Eirolīgā ir noslēdzis Lietuvas klubs "Lietuvos rytas"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!