Foto: DELFI.lt
Lietuvas valdības pieņemtais lēmums mīkstināt ierobežojumus, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, sniedz iespējas valstij uzņemt ULEB Eirolīgas turnīra atlikušo daļu.

Lietuvas valdība pagājušajā trešdienā pagarinājusi Covid-19 krīzes dēļ noteikto karantīnu līdz 31.maijam, bet būtiski atvieglojusi vairākus līdzšinējos ierobežojumus.

Nodarbībās ar treneri sporta klubos drīkstēs piedalīties grupas, kurās dalībnieku skaits nepārsniegs desmit. Brīvā dabā būs atļauti pasākumi, kuros dalībnieku skaits nepārsniedz 30, turpinot ievērot sociālās distancēšanās prasības, bet no 30.maija tādi pasākumi būs atļauti arī telpās.

Tikmēr trešdien Lietuvas premjerministrs Šauļus Skvernelis atklāja, ka profesionālās sporta sacensības valstī būs atļautas jau no 30.maija.

Šis lēmums Lietuvai dod teorētiskas iespējas uzņemt ULEB Eirolīgas turnīru, kurā komandām regulārajā čempionātā vēl jāaizvada sešas spēļu kārtas un izslēgšanas turnīrs, kurā, visticamāk, piedalīsies astoņas komandas.

Jau aprīļa sākumā Eirolīgas akcionāru valde nolēma pieturēties pie plāna, ka sezona ir jāpabeidz, taču jāievēro visi drošības pasākumi, lai pasargātu iesaistīto personu veselību. Savukārt ULEB Eirolīgas vadība aprīļa beigās paziņoja, ka gala lēmums par sezonas atsākšanu vai neatsākšanu tiks pieņemts līdz 25.maijam. Tāpat līdz šim datumam lielāka skaidrība būs arī par nākamās sezonas sākumu, beigām, formātu un citām saistītajām lietām.

Līdz šim tika mēļots, ka Eirolīgas sezona varētu noslēgties laika posmā no 4. līdz 26.jūlijam, par reālāko norises vietu minot tieši Lietuvas pilsētas Viļņu un Kauņu.

Eirolīgā izslēgšanas spēlēs no latviešu pārstāvētajām vienībām nodrošināta Rolanda Šmita "Barcelona", kā arī Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA. Tāpat izslēgšanas spēļu zonā ir arī Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabalu "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!