Lietuvas Basketbola federācija (LKF), plānojot Lietuvas vīriešu basketbola izlases gatavošanās posmu 2022. gada Eiropas čempionātam, apzināti izvairīsies ne tikai no Krievijas un Baltkrievijas izlasēm, bet nespēlēs arī pret Serbijas valstsvienību, ziņo medijs "Delfi.LT".

Jau ziņots, ka piektdien Viļņā par godu Lietuvas basketbola simtgadei tika atvērta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Basketbola skola. Svinīgajā pasākumā piedalījās arī vairāki Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) pārstāvji, kuri saņēma neērtus jautājumus par Krievijas iebrukumu Ukrainā, raksta "Delfi.LT".

Krievijas nacionālās izlases un klubi šobrīd no starptautiskiem turnīriem ir diskvalificēti tikai uz nekonkrētu laiku. Lēmums par Krievijas izlases dalību 2022. gada Eiropas čempionātā oficiāli nav pieņemts.

"Šobrīd nespekulēšu par risinājumiem, bet varu garantēt, ka tos dzirdēsiet pavisam drīz. Jāpagaida tikai līdz nākamajam mēnesim, kad tiksies gan FIBA, gan FIBA Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") valdes," Lietuvas žurnālistiem solīja FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagklis.

Sava artava šajā procesā būs LKF, sola tās ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns. Lietuvas Basketbola federācija izdarīs spiedienu, lai Krievijas un Baltkrievijas federācijas tiktu izslēgtas no FIBA, "Delfi.LT" raidījumā "Krepšinio zona" uzsvēra Balčūns. "FIBA Europe" ģenerālā asambleja 21. maijā notiks tieši Viļņā

Savukārt Lietuvas basketbola izlase, kura jūnijā arī aizvadīs spēles ar Latvijas valstsvienību, savā "non grata" sarakstā iekļāvusi ne tikai Krievijas un Baltkrievijas izlases, bet arī Serbiju. "Visa vasara jau ir saplānota. Ne Krievija, ne Serbija, ne Baltkrievija nav starp mūsu pretiniekiem," izteicās Balčūns.

Lietuvas un Serbijas basketbola pārstāvju uzskati jau sadūrās ULEB Eirolīgas spēlē starp Kauņas "Žalgiris" un Belgradas "Crvena zvezda" komandām. Pirms mača "Žalgiris" komandas pamatsastāvs un mača tiesneši turēja rokās Ukrainas karogu ar uzrakstu "Apturiet karu!" ["Stop War"]. "Crvena zvezda" nepievienojās šim atbalstam un visas spēles garumā tika izsvilpta no Kauņas publikas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!