Foto: DELFI

Zaudējumus ULEB Eirolīgas spēlēs ceturtdien piedzīvoja abi Lietuvas basketbola spēcīgākie klubi – "Lietuvos Rytas" un Kauņas "Žalgiris", kura rindās spēlē Kaspars Vecvagars.

Šoreiz Vecvagars neiekļuva "Žalgiris" pieteikumā uz spēli, bet Kauņas klubs viesos ar 75:82 zaudēja Milānas "EA7". Milānas klubs pirmās ceturtdaļas beigās ieguva pārsvaru un to droši turēja līdz pat pēdējās ceturtdaļas vidum, kad "Žalgiris" pietuvojās līdz 65:67. Tomēr noturēt intrigu līdz mača izskaņa Kauņas basketbolistiem neizdevās, jo dažās minūtēs "EA7" panāca 79:67, kas arī izšķīra mača likteni.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Nikolo Melli, 16 punktus – Deivids Moss, bet 14 punktus – Kērtiss Džerelss. "Žalgiris" rindās lielāko daļu punktu guva pieci basketbolisti – Pauļus Jankūns un Martins Počus guva pa 16 punktiem, 12 punkti Robertam Javtokam, bet pa 10 punktiem Šarūnam Jasikevičam un Džastinam Dentmonam.

Savukārt "Lietuvos Rytas" viesos ar 53:68 (10:19, 17:20, 14:16, 12:13) piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv". Krievijas komandai galvenie uzvaras kaldinātāji bija leģionāri Deriks Brauns un Ričards Hendrikss, kuri guva attiecīgi 22 un 17 punktus. Viļņas klubam pa 11 punktiem guva Martins Gecevičs un Andreas Gliniadakis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!