Foto: DELFI.lt

Lietuvas basketbola talants Roks Jokubaitis pieteicies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, vēsta portāls "Sportando".

19 gadus vecais basketbolists šajā sezonā pārstāvēja labi zināmo Kauņas "Žalgiris" komandu, kurā piedzīvoja savu debiju arī ULEB Eirolīgas čempionātā.

Lietuvietis desmit Eirolīgas mačos vidēji spēlē iekrāja 2,2 punktus un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles. Veiksmīgākais mačs viņam padevās pret Berlīnes "Alba", basketbolistam izceļoties ar 11 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Jokubaitis februārī notikušajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs debitēja Lietuvas izlases sastāvā. Basketbolists debiju piedzīvoja spēlē pret Čehiju, kurā Lietuva svinēja uzvaru ar 97:89.

Februāra beigās lietuvietis tika atzīts par vienu no desmit spilgtākajiem jaunajiem basketbolistiem, kuri piedalījās kvalifikācijas turnīrā. Šajā sarakstā bija iekļauts arī Artūrs Žagars.

NBA drafts ir paredzēts 25.jūnijā, taču pastāv iespēja, ka tas tiks pārcelts uz augustu vai septembri. Līga jau iepriekš norādījusi, ka drafta ceremoniju labāk būtu aizvadīt pēc sezonas noslēguma.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!