Foto: DELFI

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Čikāgas "Bulls" pirmdien iecēla lietuvieti Artūru Karnišovu par basketbola operāciju vadītāju, kas bija daļa no kluba īstenotajām izmaiņām vadībā, kuru dēļ Gars Formens tika atcelts no ģenerālmenedžera amata, ziņo klubs.

48 gadus vecais lietuvietis pievienojās "Bulls" pēc tam, kad pēdējos septiņus gadus bija pavadījis Denveras "Nuggets" sistēmā, pēdējos trīs - kā ģenerālmenedžeris. Viņš palīdzēja izveidot vienu no talantīgākajām vienībām NBA.

Kad sezona tika pārtraukta, saskaroties ar koronavīrusa pandēmiju, "Nuggets" bija trešie Rietumu konferencē un turpināja uzsākto kursu, lai šosezon uzvarētu 50 spēlēs.

"Karnišovs ir viens no visvairāk respektētajiem vadītājiem NBA," sacīja "Bulls" prezidents Maikls Reinsdorfs. "Esmu pārliecināts, ka jaunajā basketbola operāciju vadītāja amatā viņa vīzija, vadības prasme un pieredze, palīdzot veidot uzvarētāju komandas Hjūstonā un Denverā, viņam labi kalpos arī šeit."

"Bulls" paziņojumā teikts arī, ka izpilddirektors veterāns un bijušais ģenerālmenedžeris Džons Paksons pāries jaunā "basketbola operāciju vecākā padomnieka" lomā.

Karnišovs savu prieku pauda, bilstot, ka darbs "Bulls" "ir sapņu kalngals".

"Es uzaugu, skatoties Čikāgas "Bulls". Čikāgas basketbolisti bērnam no Lietuvas pārstāvēja Amerikas basketbolu un NBA," viņš piebilda. "Vienmēr esmu mīlējis šo klubu un man ir privilēģija būt tā daļai un ietekmēt tā atdzimšanu."

Bijušais Spānijas "Barcelona" un Grieķijas "Olympiakos" spēlētājs uzņemas izaicinājumu atdzīvināt vēsturisko vienību, kas, neskatoties uz daudzsološajiem jaunajiem spēlētājiem, piemēram, Zaku Lavīnu un Lauri Markanenu, pēdējās sezonās ir piedzīvojusi vilšanos.

Kad tika apturēta NBA 2019./2020.gada sezona, "Bulls" ar bilanci 22-43 ieņēma 11. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!