Foto: DELFI
Lietuvas basketbola komanda Viļņas "Lietuvos rytas" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma atlaidusi argentīniešu speciālistu Marselo Nikolu, bet viņa vietā galvenā trenera amatā stājies līdzšinējais argentīnieša asistents Aurims Jasilionis.

Lai arī Lietuvas līgā "Lietuvos rytas" deviņās cīņās guvusi astoņas uzvaras, ULEB Eiropas kausā tā piecos mačos tikusi tikai pie viena panākuma, bet četras reizes cietusi zaudējumus, turklāt šobrīd tā piedzīvojusi jau trīs neveiksmes pēc kārtas.

Zīmīgi, ka vēl vasaras sākumā vienība uz gadu pagarināja līgumu ar Nikolu. Argentīnietis Lietuvas klubam pievienojās šī gada februārī, kad no amata tika atbrīvots lietuvietis Virgīnijs Šeška, kaut vienība bija kvalificējusies Eiropas kausa izslēgšanas spēlēm. Tobrīd par galvenā trenera palīgu strādāja arī latviešu speciālists Sandis Buškevics, kurš pašlaik vairs nav vienībā.

Pirms tam kopš 2012.gada pašlaik 44 gadus vecais Nikola strādāja Spānija augstākās līgas (ACB) kluba Mursijas UCAM treneru kolektīvā, bet 2013./14.gada sezonas laikā viņš kļuva par galveno treneri, kopvērtējumā tai palīdzot izcīnīt 13.vietu.

Lielu daļu savas spēlētāja karjeras Nikola aizvadīja Itālijas klubā Trevīzo "Benetton", bet viņš pārstāvējis arī tādas komandas kā Vitorijas "Tau Ceramica" un "Barcelona". Tāpat viņš spēlēja Argentīnas izlasē, piedaloties arī 1996.gada Atlantas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr pagājušajā nedēļā 33 gadu jubileju nosvinējušais Jasilionis "Lietuvos rytas" pievienojās šī gada augustā. Pirms tam viņš strādāja Saboņa basketbola skolas komandas treneru kolektīvā. Kā spēlētājs viņš ar lieliem panākumiem neizcēlās.

"Lietuvos rytas" savā pastāvēšanas vēsturē par valsts čempioniem kļuvuši piecas reizes, bet šogad finālsērijā ar 0-4 kapitulēja Kauņas "Žalgiris" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!