Foto: F64

Latviešu basketbolists Jānis Blūms varēs palikt Lietuvas klubā Viļņas "Lietuvos rytas" arī nākamajā sezonā, ja piekritīs algas samazinājumam, vietējiem medijiem izteicies vienības prezidents Gedvīds Vainausks.

Blūms uz "Lietuvos rytas" komandu pārcēlās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem.

Netiek slēpts, ka klubs iekūlies salīdzinoši lielos parādos, bet vēlamo algu samazināšanu Vainausks skaidro ar basketbolistu cenu straujo krišanos Eiropas tirgū.

Šīs sezonas deviņos ULEB Eirolīgas mačos Blūms guva vidēji 5,9 punktus un veica 1,8 rezultatīvas piespēles, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā viņa kontā 12,3 punkti un 2,1 rezultatīva piespēle, bet Lietuvas čempionātā, kur "Lietuvos rytas" izcīnīja sudraba medaļas, latvietis iekrāja vidēji 7,9 punktus un 1,3 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam kopš 2008.gada latvietis spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao "Uxue". Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas "Anwil" komandā no Polijas, "Lietuvos rytas" (2006./07.gada sezonā) un Neapoles "Eldo" vienībā no Itālijas.

Savukārt Latvijas izlases rindās Blūms spēlējis četros Eiropas čempionāta finālturnīros. 2011.gada čempionātā viņš bija valstsvienības kapteinis, bet pērn nespēlēja valstsvienības rindās 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat nav zināms, vai "Lietuvos rytas" komandā nākamajā sezonā paliks aizsargs Deivids Duļķis, kurš kopš februāra bija aizīrēts Latvijas klubam "Barons kvartāls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!