Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas spēlē ceturtdien Lietuvas basketbola vicečempioni "Lietuvos Rytas" fantastiskā veidā atspēlējās no gandrīz 20 punktu deficīta, tomēr mača izskaņā dramatiskā cīņā ar 74:76 (18:26, 15:19, 22:14, 19:17) piekāpās spēcīgajam Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi".

"Maccabi" tā bija trešā uzvara četrās spēlēs un komanda ir D grupas līdere, bet "Lietuvos Rytas" piedzīvoja trešo zaudējumu.

Trešajā ceturtdaļā vairākas reizes "Maccabi" pārsvars sasniedza 17 punktus, taču "Lietuvos Rytas" atspēlējās un pirms pēdējās ceturtdaļas Izraēlas kluba pārsvars bija vien četri punkti. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Martins Gecevičs ar tālmetienu vadībā jau izvirzīja "Lietuvos Rytas" – 71:70. 19,1 sekundi pirms beigu signāla "Maccabi" panāca 74:71, bet pēc mirkļa Gecevičs ar vēl vienu tālmetienu izlīdzināja rezultātu 74:74.

Nākamajā "Maccabi" uzbrukumā "Lietuvos rytas" gandrīz pārtvēra bumbu, taču Telavivas klubs to nosargāja un Tairīzs Raiss guva uzvaras grozu. Pēc pārtraukuma atlikušajās 3,5 sekundēs "Lietuvos Rytas" uzbrukumu īsti neizveidoja, Renalds Seibutis gan izdarīja samocītu metienu, taču tas nebija precīzs.

"Maccabi" labā 18 punktus guva Divains Smits, bet 11 punktus – Rikijs Hikmens. "Lietuvos Rytas" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Gecevičs, 15 punktus guva Seibutis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!