Foto: DELFI

Lietuvas basketbola vicečempioni "Lietuvos Rytas" savās rindās nevēlas paturēt Jāni Blūmu, kurš atteicies no algas samazinājuma.

Pagājušajā vasarā Blūms noslēdza ar Viļņas klubu līgumu uz divām sezonām. Pēc pērnās sezonas, kura latviešu basketbolistam nebija diez ko veiksmīga, klubs piedāvāja Blūmam palikt par samazinātu algu.

"Tādu variantu neizskatīšu. Domāju, savā karjerā esmu pietiekami daudz profesionāli strādājis un ieguldījis, lai tagad neatkāptos no normāliem standartiem un nespēlētu par puscenu. Pārslēgt par mazāku atalgojumu, nekā vienojāmies – to gan šobrīd nevēlos. Vai nu paliekam pie tā, kā bijām vienojušies, vai tad domājam citas iespējas," intervijā izdevumam "Sporta Avīze" saka Blūms.

Kā vēsta Lietuvas portāls "krepsinis.net", viens no variantiem bijis Blūmu izīrēt Latvijas čempioniem "VEF Rīga", tomēr klubi nav spējuši vienoties un galvenais strīds bijis par atalgojumu – "VEF Rīga" nav vēlējies maksāt Blūmam līgumā noteikto algu, bet Viļņas klubs atteicies maksāt starpību starp "VEF Rīga" piedāvāto atalgojumu un basketbolistam līgumā ierakstītot.

"Manam aģentam klubs bija ieteicies, ka varbūt man vajadzētu skatīties citu komandu. Nākamgad "Rytas" budžets nebūs tik liels, un viņi acīmredzot saprot, ka uz vienu pozīciju mūs ar Seibuti nevarēs atļauties. Taču pagaidām nekādu jaunumu šajā ziņā nav – man ir līgums ar "Rytas", un esmu viņu īpašums," "Sporta Avīzei" bilda Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!