Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Hjūstonas "Rockets" otrdien papildinājusi sastāvu ar vienu no aizvadītās sezonas uzlecošajām zvaigznēm Džeremiju Linu.

Iepriekš "Rockets" komanda 23 gadus vecajam Linam, kurš 1.jūlijā kļuva par brīvo aģentu, piedāvāja līgumu uz četriem gadiem.

Otrdien Lina līdzšinējais klubs Ņujorkas "Knicks" paziņoja, ka neizteiks identisku piedāvājumu "Rockets" solītajam, kas basketbolistu padarījis par Hjūstonas kluba pārstāvi.

"Esmu no sirds sajūsmināts un pagodināts par atgriešanos Hjūstonā," sociālajos tīklos internetā pauda Lins.

Kā paredz vienošanās, pirmajās divās sezonās Lina alga būs 10,2 miljoni dolāru (5,72 miljoni latu), bet nākamajās divās - 9,3 miljoni dolāru (5,21 miljons latu).

Kā ziņots, aprīļa sākumā Linam tika veikta veiksmīga kreisā ceļgala operācija.

Aizvadītajā sezonā Lins "Knicks" komandas sastāvā piedalījās 35 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 14,6 punktus, izpildīja 6,1 rezultatīvu piespēli un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.

Savukārt izslēgšanas spēlēs Lins traumas dēļ nevarēja palīdzēt "Knicks" komandai.

Jau vēstīts, ka Lins pagājušajā sezonā sasniedza jaunu līgas rekordu visvairāk gūtajos punktos un veiktajās rezultatīvajās piespēlēs pirmajās desmit sākumsastāvā sāktajās spēlēs. Iepriekšējais rekords bija noturējies kopš 1976.gada.

Tikmēr Losandželosas "Clippers" komandas rīcībā nonācis pieredzējušais uzbrucējs Grants Hils, kurš pārcēlies no Fīniksas "Suns" komandas.

"Suns" komandā 39 gadus vecais Hils pavadīja iepriekšējās piecas sezonas, bet pirms tam viņš pārstāvēja arī Orlando "Magic" un Detroitas "Pistons".

Hils, kurš NBA spēlē kopš 1994.gada, tā arī nav kļuvis par NBA čempionu, septiņas reizes piedaloties Visu zvaigžņu spēlē.

1996.gadā viņš ar ASV izlasi kļuva par Atlantas olimpisko spēļu čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!