Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs trešdien guva septiņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, taču viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu. Savukārt Rihards Lomažs trešdien Denizli guva 14 punktus Turcijas čempionāta spēlē.

Kuruca pārstāvētā "Baskonia" viesos ar 83:89 (24:19, 23:31, 15:19, 21:20) piekāpās Lugo "Breogan".

Latviešu basketbolists spēlēja 18 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem un abus divpunktu metienus.

Tāpat Kurucs izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī finišēja ar +/- rādītāju -1 un 12 efektivitātes koeficientu trīs.

Vitorijas klubā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Aleks Pīterss, bet pretiniekiem 26 punktus guva Džanans Musa.

Covid-19 ierobežojumu dēļ tika atcelta spēle starp Anžeja Pasečņika un Daira Bertāna pārstāvēto Seviljas "Real Betis" un Rodija Mačohas Fuenlavradas "Urbas".

"Baskonia" vienībai deviņi panākumi 16 dueļos dod astoto pozīciju turnīra tabulā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Lomažs trešdien Denizli guva 14 punktus Turcijas čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Denizli "Yukatel Merkezefend" vienībai ciešot zaudējumu savā laukumā.

"Yukatel Merkezefend" mājās ar 89:113 (20:29, 29:32, 23:37, 17:15) piekāpās Stambulas "Bahcešehir Koleji".

Lomažs laukumā bija 26 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus un abus soda metienus, kā arī divus no četriem tālmetieniem. Viņš arī četras reizes rezultatīvi piespēlēja, divas reizes kļūdījās, nopelnīja vienu personisko piezīmi un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 14.

Mājinieku rindās rezultatīvākie ar 15 gūtajiem punktiem bija Keilins Lūkass, kuram "double-double" ar desmit rezultatīvām piespēlēm, un Neitans Sestina.

Stambulas vienībā ar 23 punktiem izcēlās Semjuels Dekers un ar 22 punktiem - Džemals Džonss un Lengstons Hols.

Latvijas basketbolista pārstāvētā vienība turnīra tabulā ar piecām izcīnītām uzvarām 16 mačos ierindojas 12.vietā 16 komandu konkurencē.

Lomažs uz Turcijas čempionātu pārcēlās pēc iepriekšējā sezonā veiksmīgi aizvadītiem mēnešiem Vācijas bundeslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!