Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Rihards Lomažs intervijā "Sportacentrs.com" neslēpj, ka augustā un septembrī nevarēs palīdzēt valstsvienībai tās vēsturē nozīmīgākajā turnīrā – Pasaules kausā. Pats basketbolists pēc smagās traumas gūšanas janvārī savas izredzes palīdzēt Latvijas izlasei vērtē ar 1% iespējamību.

Lomažs smagu traumu guva janvāra vidū Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlē, pārstāvot savu klubu Oldenburgas EWE. Sākotnēji basketbolists domājis, ka savainojums nav tik nopietns, tomēr medicīniskās pārbaudēs konstatēts ceļgala krustenisko saišu savainojums. Vienam no Latvijas izlases līderiem Vācijā veikta operācija, bet šobrīd viņš rehabilitāciju uzsācis Latvijā.

"Mēs nesteidzamies. Šajā procesā steiga nav nepieciešama. Pagaidām viss ir bez jebkāda stresa. Piecas līdz sešas reizes nedēļā dodos darboties un vēl ir arī papildus darbs, kas jāpaveic mājās. Pagaidām viss ir ļoti labi un ceru, ka tā būs arī turpinājumā,'' saka Lomažs, kurš labi apzinās situāciju, ka viņam, visticamāk, secen ies Pasaules kauss, kurā pirmo reizi spēlēs arī Latvija. "Ar izveidojušos situāciju aprodi jau uzreiz, bet sāpīgākais ir par Pasaules kausu. Pirmā doma bija, ka nevarēšu tajā spēlēt. Visu var saārstēt un atgriezties pēc tam laukumā. Lielākā sāpe ir par Pasaules kausu, jo, kas zina, iespējams, šī ir vienīgā reize, kad tur spēlējam."

"Es vēl atstāju 1% šai iespējai. Pagaidām vēl grūti pateikt, kā dzīs kāja. Nevaru prognozēt, kā būs pēc pieciem mēnešiem. Ja rehabilitācijā viss būs veiksmīgi, fizioterapeits ļaus un pats jutīšos labi, tad neredzu iemeslu, kāpēc varētu nespēlēt. Taču, ja ir šaubas, tad labāk nē, jo ir arī jādomā ilgtermiņā," piebilst Lomažs.

Lomažam vasarā beidzas līgums ar Oldenburgas klubu, tādēļ viņš nezina vēl par karjeras turpinājumu. "Tā kā man pagaidām nav komandas uz nākamo sezonu, tad es neesmu nospraudis kādu atgriešanās termiņu. Vasarā varēšu saprast vairāk. Citi atgriežas sešos mēnešos, citi desmit. Šobrīd ļaujos rehabilitācijas procesam."

Latvijas basketbola izlase pagājušā gada rudenī sev nodrošināja ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas risināsies Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlasei 24. un 27. februārī jāaizvada pēdējās divas kvalifikācijas spēles pret Turciju un Grieķiju, bet savus pretiniekus Pasaules kausa finālturnīrā Lukas Banki vadītā komanda uzzinās 29. aprīlī. Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 25. augustā, bet planētas spēcīgāko komandu līdzjutēji uzzinās 10. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!