Foto: F64

Viens no Latvijas basketbola kluba "Ventspils" līderiem Rihards Lomažs pirms Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēles pret Turcijas vienību Izmiras "Pinar Karsyaka" ir noskaņots kaujinieciski un gatavs apturēt pretiniekus.

BK "Ventspils" trešdien savā laukumā pulksten 19:00 aizvadīs FIBA Eiropas kausa spēli pret Turcijas vienību "Pinar Karsyaka".

Lomažs neslēpa, ka komandā joprojām esot sarūgtinājums par izstāšanos no FIBA Basketbola Čempionu līgas, kurā bija visas iespējas aizķerties arī ilgāk, tomēr tas noteikti netraucēšot spēlei pret turkiem.

"Bija neliela pauze no Eiropas turnīra spēlēm, bet mēs esam spēļu ritmā, jo ir bijuši vairāki mači Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, kā arī esam aizvadījuši labus treniņus. Komandas sastāvā ir notikušas arī nelielas pārmaiņas," kluba preses dienestam stāstīja Lomažs. "Šovakar mums pretī nāks ļoti spēcīga komanda, un es domāju, ka esam tai gatavi. Turcijas vienības spēcīgākās puses ir centra spēlētājs ar labiem ārējiem spēlētājiem, kuri ir guvuši pieredzi Eirolīgas spēlēs. Tas arī būs mūsu galvenais uzdevums jeb spēles plāns apturēt šos spēlētājus. Noteikti mums jāaptur viņu ātrā spēle un jāmēģina ļaut viņiem spēlēt pieci pret pieci. Tā kā būs ātri jāatgriežas aizsardzībā un jāspēlē bez kļūdām."

Lomažs uzsvēra, ka būtiski ir paturēt prātā, ka uzvarētāju nosaka divu spēļu summā un pēc mača Ventspilī 13. martā būs jāspēlē arī Izmirā. "Pagājušo gadu mums tas nedaudz patraucēja turpināt turnīru, mēs pilnībā aizmirsām, ka mums ir otra spēle," zaudējumu Dānijas klubam "Bakken Bears" atcerējās Lomažs. "Līdz ar to sanāca, kas sanāca. Ceru, ka šovakar visi to turēsim prātā, ka ir vienalga kāds iznākums plusi vai mīnusi, bet ir vēl jāspēlē arī otra spēle Turcijā. Mēģināsim pēc iespējas labāk nospēlēt šovakar, tad visam vajadzētu būt kārtībā".

BK "Ventspils" sastāvā pēc slimošanas atgriezies Ingus Jakovičs, kurš izlaida iepriekšējās divas izbraukuma spēles "Olybet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Komandai palīdzēt nevarēs Jānis Antrops un Roberts Freimanis, kā arī Kristaps Ķilps un Artūrs Grīnbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!