Foto: F64

"Ogre" sestdien "Pafbet" Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) izbraukuma spēlē Rīgā nespēja pārspēt "Latvijas Universitāti" (LU), turnīra tabulā Latvijas komandu vērtējumā atvēlot otro vietu "Ventspilij".

LU savā laukumā pārspēja ogrēniešus ar 73:64 (12:21, 19:20, 23:15, 19:8).

Pirmajā puslaikā tikai pašā spēles sākumā vadībā bija studenti, pēc Alberta Putāna precīza trīspunktu metiena panākot 9:5. "Ogre" atbildēja ar 8:0 izrāvienu, puslaika beigās divreiz sasniedzot arī 15 punktu pārsvaru.

Tālāk atrauties mājinieki neļāva, pēc Kārļa Žundas precīza tālmetiena 42 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām panākot vairs tikai divu punktu deficītu - 54:56.

Vēl vairāk - otrā puslaika sākumā ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem Roberta Kāpostiņa un Anrija Miškas izpildījumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 58:56, un pēdējoreiz neizšķirts šajā mačā bija 47 sekundes vēlāk, kad Andrē Volkers panāca 58:58.

Uz to mājinieki atbildēja ar septiņu punktu izrāvienu, no kuriem pieci bija ar soda metieniem.

Atspēlēties viesiem neizdevās, lielāko pārsvaru LU sasniedzot spēles beigās pēc precīza Žundas soda metiena.

Uzvarētāju rindās "double-double" - 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas -, kā arī deviņas izprovocētas piezīmes Miškas kontā. Reinis Avotiņš un Edvards Mežulis, kuram arī 11 atlēkušās bumbas un sešas kļūdas, kā arī pa piecām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem.

Viesiem 18 punktus guva Rihards Kuksiks. 17 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Volkers, 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas - Rihards Zēbergs.

Latvijas komandu grupā pirmo vietu ar 23 uzvarām 25 spēlēs nodrošinājusi "VEF Rīga", bet pa 14 panākumiem attiecīgi 24 un 25 cīņās ir "Ventspilij" un "Ogrei". 12 uzvaras 25 dueļos izcīnīja "Liepāja", septiņas uzvaras 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA komandai, bet četri panākumi 25 spēlēs – "Latvijas Universitātes" vienībai.

Šosezon trīs no četrām savstarpējām spēlēm bija uzvarējuši ogrēnieši.

"Latvijas Universitāte" augstāk par sesto vietu pamatturnīrā vairs nevarēja pakāpties, tomēr komanda sezonas gaitā ir progresējusi. Savukārt "Ogrei", kura joprojām pretendē uz otro vietu turnīra tabulā, pēdējās piecās spēlēs bija bijusi tikai viena uzvara, toties pār savu principiālo pretinieci "Ventspili" (100:92).

Plkst.17 otrās vietas īpašnieks Vidzemes Olimpiskajā centrā noskaidrosies "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas un "Ventspils" cīņā. Dueli pārraidīs kanāls "Best4Sport TV".

"Ventspilij" pēc "Ogres" uzvaras būs nepieciešama uzvara Valmierā.

Arī šajā duelī trīs no četriem mačiem uzvarējuši sestdienas spēles favorīti - ventspilnieki.

Patlaban labākā formā gan ir Valmieras basketbolisti, kuri kopš februāra uzvarējuši piecos no deviņiem mačiem, bet Ventspils spēlētāji guvuši virsroku četrās no 12 cīņām.

Turklāt sestdien pirms spēles Ventspils klubs paziņoja par līguma laušanu ar vienu no komandas punktu gūšanas līderiem - ASV spēlētāju Kemeronu Randlsu.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Pēc diviem atsevišķiem turnīriem Latvijas un Igaunijas grupās pa trim labākajām katras valsts komandām iegūs tiesības spēlēt Latvijas - Igaunijas līgas finālturnīrā, kas no 8. līdz 11.aprīlim notiks Rīgā.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!