Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē ceturtdien "Latvijas Universitātes" (LU) komanda ar rezultātu 69:68 (22:24, 18:18, 13:11, 16:15) izbraukumā aizraujošā cīņā pieveica "Valmieras" vienību.

Piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Džejs Lukass spēja izvirzīt vadībā valmieriešus, tomēr uzvaru viesiem nodrošināja Žaņa Peinera metiens cīņas pēdējā sekundē.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija tieši Peiners, bet ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kristaps Dārgais.

Savukārt "Valmieras" rindās ar 17 punktiem atzīmējās bez maiņām nospēlējušais Lukass.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon - pirmajās divās cīņās uzvarēja "Valmiera" (81:74 un 85:57), bet pēdējā tikšanās reizē janvāra sākumā LU basketbolisti bija pārāki ar 79:69.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - desmit uzvaras desmit spēlēs. Valsts čempioni "VEF Rīga" tikmēr desmit cīņās tikuši pie deviņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 12 uzvarām 20 spēlēs joprojām atrodas "Valmieras" vienība. Tai ar deviņiem panākumiem 17 spēlēs seko "Liepājas Lauvas", bet pa deviņām uzvarām 19 cīņās ir "Jelgavas" un LU vienībām.

Biznesa augstskolas "Turība" kontā pašlaik ir septiņas uzvaras, bet seši panākumi ir "Jūrmala/Fēnikss" rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi desmit līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu" un "Ventspili", kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!