Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā turnīra pastarīte "Latvijas Universitāte" svētdien izcīnīja pirmo uzvaru sezonā.

LU viesu laukumā ar 109:101 (20:22, 19:25, 28:19, 20:21, 10:10, 12:4) pagarinājumā uzveica vēl vienu Rīgas komandu "Barons"/LDz.

Pirmo puslaiku ar astoņu punktu pārsvaru noslēdza laukuma saimnieki "Barons"/LDz (47:39), bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē jau studenti izvirzījās vadībā ar 56:54.

Turpinājumā iniciatīva atradās te vienas, te otras komandas rokās, bet vēl dažas sekundes pirms finālsvilpes LU bija vadībā ar 87:85. Tomēr divas sekundes pirms pamatlaika beigām amerikānis Džeisons Kalists ar precīzu divpunktu metienu panāca izlīdzinājumu un pagarinājumu.

Pagarinājumā studenti spēja iekrāt piecu punktu pārsvaru (94:89), ko gan viņi ātri izsēja un nonāca iedzinējos ar 94:97. Tiesa, LU divus punktus atguva, turklāt viņiem bija iespēja astoņas sekundes pirms pagarinājuma beigām panākt punkta pārsvaru, tomēr Jānis Eiduks iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem un komandām bija jāaizvada otrais pagarinājums.

Tajā krietni veiksmīgāki bija LU spēlētāji, salaužot savus pretiniekus un izcīnot uzvaru ar 109:101.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Roberts Krūmiņš, kuram 23 punkti un 14 bumbas zem groziem. Tikmēr 22 punktus guva Edgars Lasenbergs, bet par punktu mazāk Renāra Magones rēķinā.

Tikmēr "Barons"/LDz ar 19 punktiem izcēlās Kalists, bet 18 punkti Dāvja Zonnes kontā.

Arī šīs komandas tikās jau sezonas sākumā, kad "Barons"/LDz izbraukumā svinēja panākumu ar 98:88. Kopš tā laika LU komanda zaudējusi vēl septiņās spēlēs un līdz šodienai bija bez panākumiem.

Tikmēr "Barons"/LDz ieilgušu neveiksmju sēriju pirms pusotras nedēļas pārtrauca, kad ar 96:67 sagrāva "Ogre"/"Kumho Tyre", bet pagājušajā nedēļas nogalē pēc ļoti nepārliecinošas ceturtās ceturtdaļas ar 91:96 piekāpās "Valka"/"Valga" vienībai. Tikmēr nedēļas vidū rīdzinieki guva pirmo uzvaru BBL turnīrā, ar 73:65 apspēlējot "Port of Parnu" basketbolistus no Igaunijas.

Jau vēstīts, ka LBL egulārā čempionāta mačā "Jelgava" svētdien savā laukumā ar 80:74 (18:28, 14:19, 23:12, 25:15) uzveica pērnās sezonas bronzas medaļas laureāti "Jēkabpili".

Pēc pirmā puslaika viesi atradās vadībā ar 15 punktu pārsvaru (47:32), tomēr trešajā spēles nogrieznī jelgavnieki sāka pakaļdzīšanos. Ceturtā spēles ceturkšņa vidū viņi panāca savus pretiniekus un, spītējot "Jēkabpils" pretestībai, pakāpeniski sāka palielināt savu pārsvaru. Pēdējā spēles minūtē "Jēkabpils" nespēja gūt punktus un uzvaru ar 80:74 izcīnīja "Jelgava".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Kristaps Pļavnieks, bet 15 punkti Andra Justoviča rēķinā.

Tikmēr viesu rindās ar 20 punktiem izcēlās Sandis Silavs.

Abas komandas savā starpā tikās jau oktobra sākumā, kad "Jelgava" guva toreiz negaidītu uzvaru viesos ar 78:73.

"Jēkabpils" klubs LBL ietvaros šomēnes ir bez uzvarām, bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) iepriekš šonedēļ ar 77:69 pieveica citu Latvijas vienību "Jūrmala"/"Fēnikss". Savukārt "Jelgava" iepriekšējā mačā ar 53:102 kapitulēja LBL vicečempionei "Ventspils".

LBL kopvērtējuma līderes ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "Ventspils" un "Valmiera"/ORDO. Čempione "VEF Rīga" ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodama trešajā vietā, bet "Liepājas"/"Triobet" kontā ir astoņi panākumi desmit mačos un ceturtā pozīcija.

Piektā ar divām uzvarām četrās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet četras uzvaras deviņos mačos izcīnījusi "Jelgava", kamēr trīs uzvaras deviņās spēlēs "Ogre"/"Kumho Tyre" rēķinā.

"Jēkabpils" guvusi trīs panākumus desmit mačos, bet aiz viņiem ar trim panākumiem 11 spēlēs ir divkārtējie valsts čempioni "Barons"/LDz. Tikmēr divi panākumi astoņās spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Latvijas Universitātes" izcīnījusi vienu uzvaru desmit spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!