Foto: Jānis Lārmanis

"Latvijas Universitātes" (LU) komanda sestdien Valmierā ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē svinēja uzvaru un iekļuva "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, kurā tiksies ar "VEF Rīga" vienību.

LU svinēja uzvaru pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību ar rezultātu 69:66 (10:24, 21:21, 24:8, 14:13), sērijā uzvarot ar 3-2.

LU rindās ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Dāvids Vīksne, 15 punktus guva Alberts Putāns, bet 14 punkti bija Ričardam Vitoļskim, kamēr ar pārliecinoši labāko +/- rādītāju (+20) izcēlās Eduards Avotiņš.

Valmieriešiem 26 punktus guva, piecas rezultatīvas piespēles atdeva un četras bumbas pārtvēra Jānis Kaufmanis, bet 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Andrejam Voinalovičam.

Spēles sākums daudz veiksmīgāks padevās valmieriešiem, pirmo ceturtdaļas laikā sasniedzot pat 16 punktu pārsvaru, bet pēc LU spēlētāja Gustava Kampusa ceturtdaļas beigās realizētā metiena pirmais ceturksnis noslēdzās ar 24:10 Valmieras kluba labā.

Atspēlēšanās studentiem nepadevās. Otrās ceturtdaļas vidū LU spēja pietuvoties līdz desmit punktu atstatumam, taču puslaika pārtraukumā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienība devās ar 14 punktu pārsvaru.

LU komanda trešās ceturtdaļas sākumā veica izrāvienu, otrā puslaika piektajā minūtē jau panākot neizšķirtu un turpinājumā pārņemot vadību. Ceturtdaļas noslēgumā Valmieras komandas aizsargs Jānis Kaufmanis iemeta divus soda metienus un ukrainis Andrejs Voinalovičs realizēja divpunktu metienu, bet ceturksnis noslēdzās 55:53 studentu komandas labā.

Kaufmanis ceturtā ceturkšņa sākumā panāca izlīdzinājumu. Spēle ritēja punkts punktā, valmieriešiem lielāko pārsvaru (66:62) sasniedzot pēc Kaufmaņa divpunktu metiena.

Taču spēles pēdējais nogrieznis veiksmīgāks padevās LU. Pateicoties Dāvida Vīksnes sarežģītajam pustālajam metienam un nākamajā uzbrukumā gūtajiem diviem punktiem ar sodu, universitātes komanda izvirzījās vadībā ar 67:66.

Valmierieši centās izraut uzvaru, taču Dariusa Klārka divpunktu metiens bija neprecīzs. Jānis Engers pret Edvardu Mežuli pārkāpa noteikumus, Mežulim realizējot vienu no diviem soda metieniem un panākot divu punktu pārsvaru.

Pēc minūtes pārtraukuma Kaufmaņa tālmetiens izrādījās neprecīzs, un valmierieši atkal pārkāpa noteikumus, šoreiz pret Vīksni. LU spēlētājs arī realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 69:66 LU labā un saglabājot Valmieras komandai iespēju izlīdzināt rezultātu. Klārka sarežģītais tālmetiens ceturtdaļas beigās izrādījās nesekmīgs, kas ļāva studentu komandai svinēt uzvaru.

Sērija sākās iepriekšējā trešdienā, kad valmierieši mājās uzvarēja ar rezultātu 75:68. Sestdien LU Rīgā revanšējās ar 79:66, otrdien ar 85:67 savā laukumā vidzemnieki pieveica studentu komandu, savukārt ceturtdien Rīgā LU ar 62:55 pieveica Valmieras vienību, panākot sērijā izlīdzinājumu.

Trešdien pusfināla dueli pret "Ventspili" nodrošināja "Ogre", kas sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju".

Latvijas - Igaunijas līgā par čempioni tika kronēta "VEF Rīga".

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!